Drømmejobben min!

Min drømme jobb er å ende opp som à la carte kokk på Color Fantasy. Alltid likt sjøen og ikke en av dem som spyr av et par bølger. Jeg har alltid ønsket å bli kokk også, og på sjøen hadde vært herlig. To uker med jobbing og to uker hjemme. Og hvis jeg får jobb der, er det mye lettere å få jobb på land siden, hvis jeg hadde ønsket det. Utdanningen tar fire år. Jeg må går ett år på VG1 i Restaurant- og matfag. Deretter VG2 i Kokk- og servitørfag. I tillegg må jeg gjennomføre et obligatorisk sikkerhetskurs før jeg går i lære i to år som kokk eller institusjonskokk. Til slutt må jeg gjennom en fagprøve for å få fagbrev som kokk eller institusjonskokk. Dette høres utrolig gøy ut. Som kokk jobber jeg i byssa, som er skipets kjøkken. Der sørger jeg for den daglige matlagningen for mannskap og passasjerer. Skipskokken kan også ha i oppdrag å sette opp menyen, sørge for bestilling og supplering av råvarer. Jeg kan få ansvar for å beregne og føre regnskap over forbruket.

colorfantasy59874aMat må alle ha. God mat er populært på et skip hvor de som jobber der også bor der. Kokkens evne til å variere og være kreativ er derfor viktig for å skape et godt miljø ombord. Fokus på kosthold er en viktig trend i samfunnet. Som kokk vil du derfor være en viktig del av et fag som utvikler seg raskt. Rask utvikling gir muligheter for gode fagfolk, også på lang sikt. På større skip kan du f.eks. få jobb som stuert, en offiser som har ansvaret for den totale forpleiningen ombord. Som kokk er du også kvalifisert til tilsvarende arbeid på land.Her er en random film med bilder innefra båten,
måte bare ta denne. Sangen fikk meg så glad;
Hva er din drømmejobb, eller hva  vil du bli?

16 herlige kommentarer

åh, takk!:)

Sangen jeg brukte heter Because I Love You - September!

Sandra Marie

22.jan.2009 kl.20:59

Bra noen vet hva dem vil, jeg aner ikke, og skal snart søke videre utdanning, tiden går fort :o

Sandra Marie

22.jan.2009 kl.21:07

hehe, så deg også :D

Douches

22.jan.2009 kl.21:11

Sv; Tusen takk for kommentar!:) Ja, kokkefaget er ikke det dummeste i verden nei. Og jobbe på en båt medfører jo igjen mye variasjon, noe som sikkert er veldig fint! Jeg jobber som kjøkkenassistent på et eldresenter mens jeg går allmennfag, og liker meg egentlig ganske godt. Lykke til med fremtiden:-)

Maren

22.jan.2009 kl.21:14

Min drøm er å bli en kjent og god skuespiller! :-)Sv:Åja, men så koselig da:)

Huff, legen. Det er litt skummelt. Hihi :)

Marthine

22.jan.2009 kl.21:20

Kjempefin blogg : )Fine bilder : D

Maria

22.jan.2009 kl.21:36

sv: haha :p tusen takk :Deg elskar den båten ;) og magic :p

jeanett

22.jan.2009 kl.21:36

Jeg er halvt norsk og halvt dansk :D<3

Maren

22.jan.2009 kl.21:40

Sv:Hehe, tusen takk. Lykke til, til deg også :)

Linda Lindur

22.jan.2009 kl.21:49

Det hørtes utrolig spennende ut!

Emilie M

22.jan.2009 kl.21:58

Det hørtes skikkelig spennende ut! Vet ikke hva, men har tenkt litt på advokat/dommer/jurist. :)

Katriine

22.jan.2009 kl.22:01

Takk :) html-koder. Er bare å prøve seg fram.. Og hvis du leser gjennom kodene som alt er der, er det bare å skrive inn!

Siw Christina

23.jan.2009 kl.09:16

ååååååw <3 da skal jeg ta den ofte :-D <3 jeg skal bli fotograf eller mediagrafiker, eller webdesigner (a)

Geah Marie :D

25.jan.2009 kl.14:27

jaa, har også lyst til og jobbe sånt som kokK!jeg skal kanskje gå på kvinesdal vg1 ;) men hvis ikke så skal jeg på media og kommunkasjonwww.geahmarie.blogg.no

Geah Marie :D

25.jan.2009 kl.17:20

sv: jah, altfor mange har jeg også hørt.du tjener godt det der ;)

Henriette

27.jan.2009 kl.17:51

søstra til kjæresten min jobber på color fantasy:) hehe

KOMMENTER INNLEGGET ELLER LEGG IGJEN EN HILSEN:

- All form for unødvendig reklamasjon og spam blir slettet eller oversett. Det samme gjelder unødvendige kommentarer. Konstruktiv kritikk er noe annet, gjerne kom med deres egne meninger. Med å slenge med leppa uten grunn, blir bortkasting av egen tid.

KATRINE PEDERSEN:

16, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits