svineinfluensaen er ute av kontroll

Viruset kan ha tatt over 150 menneskeliv i Mexico. I en rekke andre land verden over er pasienter satt i isolat etter mistanke om smitte.

Dette er jo helt sykt. Og vi har enda ikke snakket noe om det på skolen, selvom det går på nyhetene hele tiden! Heldigvis har jeg fått med meg hva som skjer, og at det er et virus som er på vei til å spre seg verden over. Svartedauen på ny?

smittefare720734n

Det er helt sikkert mange av dere som ikke bryr dere om det her, men det syns jeg dere skal. Hva hvis influensaen kommer til Norge? Heldigvis har vi råd til medisiner, men hva hvis noe skjærer seg? Det ligger faktisk en liten to åring i Revetal, i Tønsberg, som er under behandlig av mistanke om svineinfluensaen. Kanskje det allerede er for sent, og at den har kommet til Norge? Om du vil lese mer om denne gutten, trykk her.

Sykdommen har lammet spessielt livet i Mexico. Gatene er nesten folketomme, og mye av handelen og industrier er stengt. Alle skoler over hele Mexico er stengt frem til 6. mai. Og de vurderer å stenge all offentlig trafikk.

I USA er det nå påvist 50 tilfeller etter at flere elever ved en skole i New York ble testet. I Canada er det påvist seks tilfeller, to i Storbritannia og ett i Spania. Det er foreløpig ikke registrert dødsfall utenfor Mexicos grenser. Det her er kanksje ikke så mye hvis man tenker på verdensbefolkning, men det syns jeg man skal!

svin
Her ser der en del av jorden, og hvor det er bekreftet eller misstenkt at sykdommen befinner seg. Og som dere ser, så er den ikke i Norge. Men det er nok ikke lenge før, tenker jeg.

Jeg mener virkelig at hver enkel person burde tenke litt på hva som faktisk skjer rundt om i verden i disse dager. Og kanksje holde seg innenfor landegrensen? Hvertfall ikke dra til Mexico. Hvis du vil lese mer om dette forferdelige greiene, er det bare å google det opp, eller klikke deg inn på tv2nyhetene.no

SPØRSMÅL; Hva tenker du ang. svineinfluensaen?

21 herlige kommentarer

Caroline Maria

28.apr.2009 kl.16:22

Uff, jeg håper virkelig ikke den kommer til Norge!

KATRINE HELLUM

28.apr.2009 kl.16:30

Håper ikke det kommer hit i det hele tatt, å at den 2åringen blir kvitt det. Å at det blir helt borte.

INGRID SOLBERG

28.apr.2009 kl.16:33

Skummelt :-(

Iromie Stephany Torgersen

28.apr.2009 kl.17:07

Det er skummelt! Jeg håper ikke den kommer til Norge, og om den gjør det så vil jeg at vi skal bli behandlet.

Camilla Birkeland

28.apr.2009 kl.17:18

jeg er livredd, men har lisåm ikke hørt så mye om det. Tenk om det kommer til norge!!!!! :(

watchmoose

28.apr.2009 kl.17:57

Ikke vær redd. Jeg skal passe på!!

MARITA GUNDERSEN

28.apr.2009 kl.19:51

jeg er så hypokonder når det gjelder detta ! men tenker positivt inntil det er tilfeller her i landet. men skummelt å tenke på at det er i nabolandet danmark , storbritania osv.. veldig nært! og det kommer hele tiden turister eller folk hjem fra ferie. norge har nok gode midler om endel får det her, vi har en slags midderlidlig "kur" til 1/3 av befolkninga i norge iallefall..http://maritagundersen1991.blogg.no

NINA

28.apr.2009 kl.20:23

Hørt om vaksine? Den har forresten kommet til Norge. Og det er kun de som er veldig syke som kan dø av den :P

Snorre

28.apr.2009 kl.22:52

Du trenger ikke sammenligne med svartedauden, da det ikke er samme type sykdom. Dette er et influensavirus som har mutert fra svin til menneske. Det samme skjedde i 1918 da influensavirus muterte fra fugl til menenske, og rundt 200 millioner mennesker døde, sannsynligvis mange flere. Det er egentlig to saker ved dette. Den ene er at media utnytter panikken i mennesker, og du må være veldig kritisk til det som står i VG, for de fokuserer mer på å slege aviser enn å gi et rett budskap. Dessuten er ikke alle tallene riktige. De tallene du viser til er alle mulige tilfeller, men det er nok ikke alle disse som faktisk er smittet, uten at jeg vet noe videre om det. Samtidig er det skremmende at så mange har blitt rammet iløpet av så kort tid, og at inkubasjonstiden bare er på 3 dager.

Birte

28.apr.2009 kl.23:27

Svar: For meg føltes det riktig!Jeg håper virkelig ikke svineinfluensaen kommer til Norge. Kommer den til Norge vet jeg ikke hva jeg gjør!

SIGURD J. LINAAE

29.apr.2009 kl.00:08

den er i vestfold da! en familie kom hjem fra mexico i helga, nå er di på isolat, og sønnen på 2 århar mest sansynlig fått svineinfluensaen!!:O

Edina

29.apr.2009 kl.00:33

æææhh, jeg skal til Spania om under 1 mnd :S

Sandra Marie

29.apr.2009 kl.03:49

da hadde jeg ikke dratt edina, haha :p Men de sa det samme om fugleinfluensaen, den skulle og komme hit, men kom aldri, vi får håpe det samme skjer nå :D

Oda

29.apr.2009 kl.12:02

det er kommet til New Zealand også, og ja Norge har medisiner som kan hjelpe litt, men for hvor lenge? Det fins jo ikke noen vaksine mot dette ennå, og man behöver ikke å väre redde og ta sorgen om at det kommer til Norge på forskudd. Kommer det, så kommer det og da får vi bare ta det derifra. Men at de faktisk har planer om hva man skal gjöre om det kommer til Norge allerede nå, det er jo ganske positivt :) Jeg fölger med på dette så mye jeg kan, men så befinner jeg meg i Sverige store deler av tiden, så blir jo litt vanskelig. Men Ja dette kan jo bli veldig mye mer alvorlig enn det allerede er. Og om det skulle komme til Norge så har jeg hört at blir folk smittet kan man regne med at minst 13 000 mennesker av vår befolkning kan dö, men altså.. Fortsett å lev som normalt til det eventuellt skulle skje noe! :) Det er nå hva jeg synes.

Oda

29.apr.2009 kl.12:04

+ en liten ting til. Smittefaren er höyest hos barn og gamle, så det er jo ikke så stor risiko for oss ungdommer og de litt eldre enn oss :)

C

29.apr.2009 kl.12:19

Jeg er livredd jeg! Rett og slett. Vet ikke om jeg tør å dra til syden i sommer om den influensaen ikke gir seg snart!

Susanne

29.apr.2009 kl.16:18

Jeg er redd :SBra blogg!

KATRINE PEDERSEN:

29.apr.2009 kl.20:43

Birte: mhm, slik er det med meg og! Er døds redd ; o

KATRINE PEDERSEN:

29.apr.2009 kl.20:48

Edina; ikke dra ;p hahh!

Karina

05.mai.2009 kl.05:37

fattekje ke folk e redde for, kor mye piss sa di kje om fugleinfluensaen og, at så og så mange kom t å dø, og blablabla?Me leve jo forsatt, eller ? ;) d e bare di veldi små ungene og gamle syke voksne som har størst smittefare, og du blir helst smitta av å vær i kontakt me griser eller folk som allerede e smitta, e jo bare te og holda seg unna d, eller ?eg fatte isje ke alle freake ut sånn for før d faktisk blir ALVROLIG :)ta live me ro ffs ^^

Mari

05.mai.2009 kl.08:49

Jeg syns det er litt for "oppskyrtt" nå. Mediene gjør jo alt for at det skal bli mer drama, og folk leser avisen osv. Selvfølgelig vet jeg at det ikke er særlig smart å dra til steder hvor smittefaren er stor, men jeg er ikke særlig redd for å bli smittet heller. Overdramatisert :)

KOMMENTER INNLEGGET ELLER LEGG IGJEN EN HILSEN:

- All form for unødvendig reklamasjon og spam blir slettet eller oversett. Det samme gjelder unødvendige kommentarer. Konstruktiv kritikk er noe annet, gjerne kom med deres egne meninger. Med å slenge med leppa uten grunn, blir bortkasting av egen tid.

KATRINE PEDERSEN:

16, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits