ABORT - for eller mot?

Er det èn ting som ikke kan bli gøyere her på blogg.no, så er det leserene sine meninger! Denne gangen vil jeg høre akkurat din ang. abort. Men først, kommer min;

Argumenter for og mot abort er mange, men jeg mener at abort ikke er mord. Som sikkert mange andre er tvert imot?

Det lille som ligger inni magen til en gravid kvinne, frem til 12. uke, er en celleklump. ikke noe annet, uansett hvor mye man vrir og vender på det. Det kunne ha blitt et menneske, men ettersom det ikke fikk utvikle seg, ble det ikke noe mer enn en celleklump. Og det kan kanskje sammenlignes med egg fra høna. Spiser du en kylling, når du spiser et egg? Nei, for det er jo ikke en kylling, men det kunne kanskje ha blitt det. Akkurat som oss mennesker, når det kommer til begynnelsen av begynnelsen, er vi mennesker ganske like en hel rekke andre levende skapninger.

Jeg mener at det er riktig å ta abort, om vedkommende som skal bære barnet frem føler at det er det beste. For eksempel; ufrivillig graviditet. Jeg vet om personer som har tatt abort, ikke kan jeg klare å sette meg inn i den situasjonen selv, men jeg vil tro at det ikke er et hyggelig inngrep å ta. Vedkommende som tar abort, kan ha en vanskelig livssituasjon videre i livet. Kanskje hun vil angre senere? Eller kanksje hun ikke vil tenke noe serlig på det?

Om jeg hadde blitt gravid nå, tror jeg at jeg ville tatt abort. Er ikke klar til å ha ansvaret for et lite liv. Men kan ikke si noe sikker, for som sakt; har ikke verdt i den situasjonen, heldigvis.

Er så mye man kan dra ut om dette temaet, men jeg valgte å la en del ligge for seg selv.


SPØRSMÅL:

-For eller mot abort?
del din mening

41 herlige kommentarer

Caroline Maria

05.mai.2009 kl.15:51

Jeg syns personen skal bestemme det selv :)

Sussi

05.mai.2009 kl.15:54

Jeg er egentlig både for og imot. Når forsteret er 12 uker er det faktisk ikke en celleklump, det er ferdig utviklet så jeg syns at om man skal ta abort så skulle det vært lenge føre 12 uker. Jeg syns det er litt for enkelt egentlig. Det er så altfor mange som blir gravide for tidlig, og egentlig baretenker at blir jeg gravid så får jeg vel bare ta abort da.

KARINE KOLLSHAUGEN

05.mai.2009 kl.15:54

Jeg er virkelig for abort! Barn er et stort ansvar og det finnes mange som ikke er skikket til å ta seg av et barn. Da synes jeg det er mye bedre å ta abort enn at det barnet kanskje har et vondt liv. Ofte har man andre ting man vil utrette før man får familie og barn også :)

KATRINE HELLUM

05.mai.2009 kl.15:59

Jeg vil at personen som skal ha barn eller tar abort eller ikke, skal bestemme selv. Det er et stort ansvar å ha og få barn. Men selvfølgelig når barnet er i 12 uke så er det ikke lengre en celle klump som vi lærte på skolen å da synes jeg det er litt dumt å starte med abort. For da er barnet tross alt utviklet. Så jeg er litt for og mot egentlg.

Tonje

05.mai.2009 kl.16:00

Jeg er definitivt imot! På lørdag fant jeg ut at jeg var gravid, var hos legen i dag og har termin i januar! Etter mine meninger kan man ikke argumentere for eller imot før man opplever en graviditet.

Ingri Kristine

05.mai.2009 kl.16:34

jeg er for, fordi jeg mener det skal ikke argumenters for det før man opp lever situasjonen.

Benedikte Bullshit

05.mai.2009 kl.16:37

Abort er en personsak, jeg er ikke i mot det. Man kan være uheldig, mye uhell kan skje selvom man ikke er klar over det, om man foreksempel bruker kondom i et samleie, så kan det gå hull på den. Det har skjedd med meg, men jeg var rask med angrepillen. Men det skjedde en bekjent av meg, hun måtte ta abort siden kondomen sprakk, hun var da 16 og var virkelig ikke klar for å ta vare på et barn. Nå sliter hun senere i lviet, med å få barn. Det eneste jeg tenker når jeg hører ordet abort er en personsak, men jeg må få sagt at de som bruker abort som et slags prevensjons middel må jo være helt hjerneskada.

elin

05.mai.2009 kl.16:38

jeg er litt for, fordi jeg forstår det hvis en som har blitt voldtatt, vært uheldig i fylla eller vært uheldig etter one night stand og har blitt gravid ikke vil ha barnet, men det skal definitivt ikke bli brukt som prevensjonsmiddel! så, litt imot, litt for, spørs hvilken situasjon det er.

mbt

05.mai.2009 kl.16:41

Jeg er for og i mot, spørs hvor mange uker det har gått. Vi har våre grunner om vi vil beholde barnet eller ikke. Jeg er kanskje bærer av en muskelsykdom, så hvis jeg får en gutt om jeg er bærer vil jeg ta abort. Da gjør jeg det på en måte med kjærlighet til det som kunne ha blitt mitt barn. Jeg vil ikke ha latt mitt barn vokse opp i en rullestol og ikke kunne gjøre noe. De sier at levealderen for gutter med denne sykdommen uten hjelp av resperator 18 år, så med resperator kan man leve til han er rund 30. Min onkel ble 36! Jeg så min utvikling på onkel, og jeg ville aldri ha latt min unge gå igjennom det samme! Selv om min onkel har hatt en kjempe fint liv, selvfølgelig med mange nedturene. Men nå venter jeg på prøvene om jeg er bærer, spennende!Men det jeg skal frem til er at hvis man ser under ultralyd osv at det er noe galt med fosteret, så har man den beste grunnen til å ta abort!

KATRINE HELLUM

05.mai.2009 kl.16:46

SV: ja. Jeg tenker sånn at hvis jeg hadde blitt gravid å funnet ut av det for sent, så tror jeg ikke at jeg hadde tatt abort. Det er tross alt et liv som er laget. Men er klart et stort ansvar med barn, å man må få velge selv. :) Synes det er best. Så jeg har egentlig ingen spesiell mening om det. Men jeg tror ikke jeg hadde klart å fjernet det hvis jeg hadde blitt gravid.

martej

05.mai.2009 kl.16:47

jeg klarer ikke helt bestemme meg, egentlig.. tror jeg er mest for abort!

Lucy

05.mai.2009 kl.16:48

Det spørs i hvilke sitvasjoner du er i...

mbt

05.mai.2009 kl.17:07

Sv: Ja, det er jo et vanskelig valg uansett! Siden du blir jo like glad i barnet uansett med og uten sykdommen. Men jeg tror det er best å ta abort for barnet sitt del og min del om jeg er bærer og får en gutt. Mamma er bærer, men hun var heldig og fikk tre jenter!:) Abort generelt er ikke ett enkelt valg, kanskje for noen. Men jeg syns i alle fall at man skal tenke seg veldig godt om før man tar valget sitt. Og eventuelt at begge partner blir enige om valget i sammen, det syns jeg er viktig!
SV: Oj! Det var ikke lite :P

torunn

05.mai.2009 kl.17:10

Jeg er for om det er fordi en person for eksempel har blitt voldtatt, eller om en person får barn når hun er 14 år eller yngre. Det blir rett og slett for sykt!

KATRINE HELLUM

05.mai.2009 kl.17:10

SV: nei, tenker sånn jeg også, men samtidig tror jeg ikke jeg helt hadde klart å leve med tanke på at jeg hadde tatt liv av et lite nytt menneske inni meg. Men jeg vil helst bli ferdig med skole og slikt jeg også ja. For vil bli ferdig med skolen, få meg jobb og kanskje et eget sted og bo. Men jeg har ikke lyst til å bli mor i så tidlig alder egentlig, for du mister masse av ungdomstiden din da.
SV: Nei det hadde nok blit litt ekkelt :P

Marie Holmström

05.mai.2009 kl.17:14

Jeg er sterkt i mot abort! Men selvførgelig finnes det noen untak! Jeg synes det er helt ok å ta abort om personen er blitt voldtatt, det er den eneste måten jeg synes er ok grunn for å ta abort. Men om man virkelig ikke vil ha unge så syns jeg at man skal bruke perevasjon, det er ikke så vanskelig å bruke lissom ! . Å man har på en måte gjordt det selv om man ikke bruker det. Og om abort skal tas synes jeg at det bør tas før 3 uke max . Forresten så har jeg snakket om abort selv, etter at vi så en video på youtube, ta en titt: http://mariehw.blogg.no/1236894848_abort_.html

vixsnax

05.mai.2009 kl.17:16

Jeg er for. Synes likevel ikke at det burde brukes som en form for prevensjon. Folk som tenker "jaja, trenger ikke kondom, kan jo ta abort" er jeg mot, men abort generelt er jeg absolutt for. Hvorfor skal man ikke få kunne bestemme over sitt eget liv? Er man ikke klar, så er man ikke klar.

Christine

05.mai.2009 kl.17:24

Jeg er for abort, synes det bør være opp til den enkelte å velge hva som er best for både seg selv og barnet. Hmm, når jeg var liten trodde jeg alltid at plommen var en død kylling, så spiste ikke den delen av egget..

Lucy

05.mai.2009 kl.17:26

SV:Bra sagt! Er helt enig med deg. Selvom ikke alle tenker den veien:(

ISABEL GUNDERSEN

05.mai.2009 kl.17:27

abort

Christine

05.mai.2009 kl.17:31

sv; Så bra jeg ikke er alene om det da;)

Kristina

05.mai.2009 kl.17:31

imot ;)

mbt

05.mai.2009 kl.17:34

Sv: Det kunne ha vært omvent å! Må først si det var litt vanskelig spørsmål, siden det tenkte jeg ikke på når jeg skrev det andre til deg. Folk sier jo at begge parter har like mye rett til å bestemme om hva som skal skje, selv om det er jenta som bærer barnet frem. Så jeg vet egentlig ikke! Hvis de er unge så kanskje foreldrene må blandes inn og drøfte frem en løsning som gutten og jenta kan bli enige om? Det er jo egentlig et stort valg for unge mennesker å ta, i alle fall hvis de er uenige. Men som jeg sa, det var ett vanskelig spørsmål jeg nesten må tenke mer på. Jeg var i en hendelse der gutten gjorde alt for å at jeg skulle ta abort. Jeg selv var i tvil om hva jeg ville, men jeg gjorde det som han sa!En dag i dag så føler jeg dum som hørte på han.. Kan si at jeg angrer litt!

ISABEL GUNDERSEN

05.mai.2009 kl.17:34

sv: jeg er ikke imot abort

Oda

05.mai.2009 kl.18:00

både for og imot, vet ikke helt hvorfor, men det kommer nok litt an på hvor gammel man er når det skjer, og om man vil det eller ikke. Jeg og kjenner noen som har gjort det og som kunne hatt en unge på snart 1 år, og som nesten havnet i samme situasjon igjen. Abort er nok helt greit, men jeg tror og har fått høre at man tenker en del på det senere. Du blir nok litt tom, og tenker på hvordan det ville blitt og sånn tror jeg. Om jeg skulle blitt gravid nå, så hadde valget vært abort både fordi jeg fortsatt har skole, jeg er for ung, og verken jeg eller kjæresten vil ha barn føre mye senere. Men hadde jeg vært i 20 årene som 25 og oppover tror jeg at jeg hadde bholdt det, men dette er noe man ikke vet eller egentlig kan si noe om føre man faktisk havner i den situasjonen. Det er først da man vet hva man skal gjøre og hva man velger å gjøre ;)Så abort er både en bra, men også en dårlig ting synes jeg.

janne alice tangjerd : )

05.mai.2009 kl.18:01

Hm , det er egentlig et veldig vanskelig spørsmål , jegsynes folk er lame når de tar abort , de dreper en baby .Men om jeg hadde blitt gravid da jeg var f.eks 16 år meden person jeg nesten ikke har sett før , da hadde jeg tatt abort , jeg mener at folk er for unge til å ha barn når de er 15-17 år gamle , og da hadde jeg forstått dem , men ompesonen er liksom i 20 åra og med en person de kjenner godtda synes jeg det er veldig dumt å ta abort :-) Det er iallefallmin mening :-) Nydelig design btw :-)

mbt

05.mai.2009 kl.18:22

Sv: Nei, valg som det skal ikke allt være lett!Men sånn er livet :)

KATRINE HELLUM

05.mai.2009 kl.18:34

SV: ja samme her, håper jeg slepper det jeg også. Tusen takk :)

victoria jansen

05.mai.2009 kl.18:34

jeg er for!

Sussi

05.mai.2009 kl.18:58

Sv: Allerede i uke 9 har "celleklumpen" som du kaller det allerede tær, knær, armer og ben. "Det" begynner også å gjøre pustebevegelser.I Uke 12 kan det åpne munnen og drikke fostervann. Alle organer er også anlagt. Jeg vet ikke med deg, men jeg kaller ikke dette for en celleklump. Jeg vil kalle det en celleklump til uke 7. Det er da hjertet begynner å slå. :)

Marie Holmström

05.mai.2009 kl.20:58

SV ; som sakt jeg sa jo det fantes noen untak :P .. Men synes det er så dumt om man fakttisk veit man ikke vil ha barn, men likevel har sex frivillig å alt det UTEN beskyttelse, og dertter blir gravid. Det synes jeg blir for dumt. Å om du så på den videoen så er det sykt at man kan ta abort når man er i 8mnd ! . Men som sakt det finnes få unntak som JEG vill godtkjent som god grunn ! så er på en måte både for og imot det :)

NINA

05.mai.2009 kl.21:34

Jeg er for abort dersom det kun er en celleklump, og ingen ting er utviklet enda. For min egen del, så ville jeg ikke tatt abort nå dersom jeg fant ut av jeg var gravid og det hadde gått over 12 uker. MÉN, dersom barnet var utviklingshemmet (det finner man ut veldig tidlig) så kommer jeg til å ta abort uansett.

juliemadde

05.mai.2009 kl.22:19

jeg mener abort er greit, men at folk må få ta det valget selv. Jeg kan ikke sette meg inn i en situasjon som det, fordi jeg ikke har opplevd det selv. Men å ta det valget om å ta bort et foster er nok vanskelig. for mange er det nok sikkert umulig også. Jeg vet ikke om jeg hadde klart det selv. Men men, så er jeg ikke i den situasjonen nå da, heldigvis:)kom gjerne innom siden min og hils på:) akkurat begynt med blogging igjen etter lang tid, og hadde vært hyggelig å få nnoen kommentarer på det jeg skriver;)ciao!

NINA

05.mai.2009 kl.23:07

sv: jeg har kun hatt en sexpartner, og vi har vært sammen i over et år, og jeg har kjempelyst på barn med han asap, og jeg vet han er den rette, men jeg vet at jeg ikke er klar, og jeg vil gå videregående først liksom :P men har utrolig lyst på baby da :)

NINA

05.mai.2009 kl.23:33

sv: ja, venninnen min er 16 år, ble gravid da hun var 14 og fikk barn da hun var 15. hun har verdens fineste sønn, og de har det perfekt :)

Christina

06.mai.2009 kl.20:18

Katrine. Når du er 12 uker på vei så er alle de viktige organene ferdige. Det er en baby:)Les selv på Babyverden.no og inn på uke for uke i gravid linken på venstre side. Jeg er imot for at folk skal bruke abort som prevansjonsmiddel, men hvis en blir voldtatt, missbruker rusmidler synes jeg det er en god ide.

Christina

06.mai.2009 kl.21:19

Hehe ja du kan jo sjekke selv på babyverden. Den er en celle i noen dager før det blir et embroye. Så når du er i 12 uke av graviditeten så er embroy fasen over og da er et barn:)Hehe..sånt trodde jeg også før testen viste positiv. Da får du en helt annen tankegang og du får morsinstinkt som gjør at du klarer ting. Tenk deg før jeg ble gravid og hang med Anette. Trudde du at jeg kunne ta av meg et barn da?;)

Julie angelica

09.mai.2009 kl.17:22

Jeg er både imot og mot. Syns at du burde selv ta ansvar for at du har ligget med noen uten prevensjon. Men er litt for at det ikke er sikkert er klar for å passe på en liten unge enda, og ta ansvar. Men som sagt, man burde ta konsekvensene selv.. ditt problem at du pulte :)

Katrine

10.mai.2009 kl.14:24

Julie Angelica: Høres ut som om du snakker til meg ;s ?Men men, selvfølgelig burde man ta ansvar for det selv hvis man har ligget med noen uten prevansjon :)

KOMMENTER INNLEGGET ELLER LEGG IGJEN EN HILSEN:

- All form for unødvendig reklamasjon og spam blir slettet eller oversett. Det samme gjelder unødvendige kommentarer. Konstruktiv kritikk er noe annet, gjerne kom med deres egne meninger. Med å slenge med leppa uten grunn, blir bortkasting av egen tid.

KATRINE PEDERSEN:

16, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits