Åtteåring på nettby, med masse sminke?

Hei, og bla.bla.bla.

I går kveld, så fant jeg en liten, søt jente på nettby, utrolig nok. Det spessiele med henne var at hun bare var åtte år gammel, og det er kanskje ikke så mange åtteåringer som har nettby, ikke vet jeg. Men det var tydeligvis mange tolvåringer som syns at man er alt for ung til å ha nettby da. Tok du ironien?

I tillegg var det en ting til med denne jenta, hun hadde èt bilde med sminke på.  Og dermed begynte folk å hakke løs på henne, som om hun var et slags ufølsomt lite vesen. Og hvis man ser igjennom alle bildene av henne, ser man at det bare er et bilde, og at alle de andre er uten. Det vil dermed si at hun ikke bruker sminke hver dag, kanskje hun bare prøvde det? Men hvilken åtteåring var det som ikke gjorde det når hun var på den alderen? Jeg har funnet  mange rare mennesker på nettby, som det har vært heftige diskusjoner under bildene på, men aldri en liten søt jente som bare er åtte år.

Jeg tror ikke folk helt tenker når de kommenterer bildene hennes negatvit. Hun kan faktisk lese det, og hva vet vi om hun tar seg nær av det? Jeg fant bla. kommentarer som;
"fingrer du deg selv eller?"
"eg trur eg må spy"
"Så stygg!!!!"

Og det er bare noen av dem, er mange fler, lengre og kortere. Men poenget er, at hun faktisk kan bli såret av det. Selvfølgelig, når man har nettby, eller andre åpne nettsider må man regne med at man kanskje får en stygg kommentar, eller to. Slik det f.eks. når man er blogger. Men man må bare lære seg å ikke ta seg nær av det, eller bare slette det med en gang, slik at folk skjønner at det ikke er noen vits.

Jeg er sikker på at det er fler av dere som har vært inne på denne jenta sin profi før, kanskje kommentert og? For den kommentar streken, er den minste jeg noen gang har sett. Det andre folk kommenterte og kom med spydige kommentarer om, er hvor uansvarlig det er av foreldrene hennes å ha nettby. Akkurat det orker ikke jeg ta opp min mening om. Men, jeg syns man er for ung til å ha nettby når man er åtteår, resten for være opp til foreldrene om de i det hele tatt vet noe.

SPØRSMÅL:

-Syns du det er drøy at en åtteåring har nettby?
-Prøvde ikke du sminke, bare for gøy når du var åtte? (jenter)

34 herlige kommentarer

Nina

12.mai.2009 kl.13:14

Jeg synes det er drøyt, ja. Når jeg var 8 år var jeg ute med vennene mine og lekte, og var ingen kløpper på pc'en i det hele tatt. Jeg hadde altfor mye å gjøre, så jeg hadde aldri tid eller tålmodighet til å sitte på en side som nettby, visste ikke at nettby fantes engang jeg, før jeg var 13-14!
det er litt drøyt at en åtteåring har nettby ja, hva i all verden skal hun gjøre der.. hun skal være ute å leke !!

henrietteer

12.mai.2009 kl.13:19

Det burde kanskje vært en aldersgrense på nettby ;)

janebabb

12.mai.2009 kl.13:43

jenta kan vel ha nettby om hun vil det? hun har sikkert noen venner som har nettby også, så hvorfor skulle ikke ho kunne ha det? :o omg

MarteHauge :)

12.mai.2009 kl.13:51

Asså.. hvis hu legger ut bilder av seg selv på nettby, så må man jo tåle kommentarene hu får? Hvis ikke hu takler negative tilbakemeldinger, så er hu ikke voksen nok til å ha nettby! Men det er jo hva jeg mener..

KATRINE PEDERSEN:

12.mai.2009 kl.13:54

janebabb: ok, men jeg syns det er for tidlig : ) syns hun skal være ute å leke og ha det gøy, slik sikkert de andre vennene hennes gjør :)

Tonje

12.mai.2009 kl.13:55

Jo, bare hyggelig :)Utrolig leit å høre. Om det finnes noe positivt med dette, så har du kanskje blitt sterkere? Jeg mener, du har blitt vant til det. Om han hadde vært en "vanlig pappa" siden du var liten og ting skjedde plutselig nå, så kunne jo det kanskje vært verre.Klem fra meg i alle fall :)

ulrikke

12.mai.2009 kl.14:06

jeg tror dette var et engangstilfelle, at hun bare lekte seg litt. som du sa, så var det jo bare på det ene bildet:)

KATRINE PEDERSEN:

12.mai.2009 kl.14:08

ulrikke: Ja, det tror jeg også. Dermed mener jeg og at det er dårlig av andre nettbyborgere å hakke løs på henne slik som dem hadde gjort :)

henrietteer

12.mai.2009 kl.14:35

sv: jeg vet ikke helt faktisk :o men synes nok 8år er for ungt! De burde nyte sine dager som barn :D

KATRINE

12.mai.2009 kl.14:41

Jeg synes det er veldig drøyt med så små som bruker masse sminke, kusina mi er akkurat sånn. Lesser på masse sminke, det ikke noe fint en gang. Jeg smnket meg når jeg var på den alderen jeg også, men det var for moroskyld, ikke alvor å gikk ikke med det ute å slikt, bare noen ganger.

henrietteer

12.mai.2009 kl.15:24

sv: Ja, ikke sant! De tar jo bare en annen fødselsdato :p

Marthe

12.mai.2009 kl.16:04

Min lillesøster på 5 elsker å bli sminket og av og til blir hun det av stemoren min, hennes mor. Ser ingenting galt i det og det skjer jo sjelden, og jenta føler seg jo vakrest i verden så hvorfor ikke? :pHusker du hva hun het på nettby? Vil se hva folk kan ha skrevet til en så liten jente :o "Fingrer du eller?" det er jo bare sykt...

henrietteer

12.mai.2009 kl.16:58

sv: ja, det er nok grunnen :p

juliemadde

12.mai.2009 kl.17:25

jeg synest kanskje 8 år er litt ungt ja, ikke spesiel for å ha nettby, bare det at man er ikke klar for å takle ting folk sier i så ung alder. og det finnes mye ekle folk inne på slike nettsider. i sånne tilfeller synest jeg foreldrene bør gripe inn å ta litt ansvar..

Trine

12.mai.2009 kl.18:09

Hun er tydeligvis gammel nok til å legge ut et bilde av seg selv der hun sitter som en elr annen fjortiss, så noen stygge kommentarer må hun da tåle å høre. Er man med på leken må man tåle steken.

Katrine

12.mai.2009 kl.18:36

Trine: Ja, selvfølgelig må hun tåle det :) Men jeg syns hun er for ung til å ha nettby, hun burde være ute å leke. Finnes mange tullinger inne på slike nettsider, og hun er kanskje ikke i stand til å skille hva som er rett og galt.

oda

12.mai.2009 kl.20:04

Nettby er jo ikke akkurat det samme som å ha en account på et nettsted der du har tilgang til massesom en åtteåring ikke skal se. Herregud folkens, om en åtteåring vil ha nettby: La henne ha nettby. Hun dør jo ikke av det.Jeg syns det er søtt at de pynter seg. Selvom det er på grensen til horete sminking, oftest.. Men det er vel en annen sak:p
Synest det er ganske drøyt å ha nettby når en er 8 år. At en jente på 8 år har et bilde av seg selv med sminkemå vell være lov? Men jeg skjønner at folk hadde reagert hvis hun hadde masse sminke på seg på alle bilder.Tror ikke akkurat sminke var noe særlig tema når jeg var 8. Men hadde sikkert prøvd det. Synest folk bør passe litt på seg selv, og ikke bare rakke ned på andre :)

Lisa B.

12.mai.2009 kl.22:07

Jeg er enig med de som mener at nettby bør ha enaldersgrense som gjør at småtroll på alt fra 5-6 år til11-12 åringer ikke har adgang/mulighet til å logge inn(evt. legge inn muligheten for en sperre som hindrer"mindreårige" eller "overmodne" personer å se sida di)Klart folk vil fake alderen for å komme inn men manoppdager fort om brukeren er yngre ved å se på bilder,skrivemåte osv osv.Det at jenta hadde et bilde av seg selv med sminke påer helt greit, jeg hadde reagert om hun hadde brukt detfast, men allikevel holdt det for meg selv da dette ikkeer min sak. Det er faktisk opp til foreldrene/foresatteå bestemme/kontrollere dette og ikke noe småbarnsligedrittunger som skriver nedlatende kommentarer har noe med.Jeg ler godt for meg selv over å se hvor få hjernecellersom faktisk rører seg oppi hodene til visse personer,for ved å skrive sånne kommentarer, kommer det fort frem hvemsom faktisk er "8-åringen" og ikke...Så lenge det ikke er noen form for aldersgrense på nettby,skal folk holde kommentarer og lignende for seg selv.Eller så kan de jo vurdere å flytte ut om det plager deat det finnes en 8-åring med sminkebilde der.Så vidt jeg vet var det ingen som tvang disse personenetil å gå inn på siden hennes, heller ikke til å se påbildene hennes. Hvis de først var så dumme å rote seg inn,kan de takke seg selv over at de faktisk så dette bildet ogheller gå ut derifra i stedefor å slenge ut dritt tilpersonen.Selvfølgelig er jeg lei av plagsomme personer under 13 somstadig kommenterer/sender brev, venneforespørsler osv osv,men jeg er såpass grei at jeg istedefor å sende dritt tilbakeignorere/overser det jeg får og lar de få holde på. Sletterting om nødvendig.Husk at også du selv har vært den 8-åringen som ønska å væreblandt de kule/voksne/eldre folka. Sminke,klær, you name it -for en 8-åring er det utrolig viktig, og de ser opp til alleeldre.Langt innlegg denne gangen, måtte bare få ut allirritasjonen over dumme medmennesker.Syns synd på de som får stygge kommentarer uten grunn!Og sånn heeeelt til slutt:Mamma nekta meg som 8-åring og bruke sminke og egentligå prøve det også.Hun var veldig ikke streng da hun sa det, ganske bestemtbare.Hun sa til meg at om jeg begynte for tidlig,hadde jeg ingenting og glede meg til når jeg ble eldre,og jeg var ikke like flink som de som hadde øvd lenge.Det hun egentlig mente var at jeg burde vente til jeg bleeldre, fordi man som små ser ut som om man er blittvoldtatt av malekosten om man gjør det selv (enhver morsmareritt tydeligvis...)Når man er liten, godtar man som regel slike unskyldningerog sitter etterpå med stjerner i øynene og gleder seg storttil den dagen man blir eldre, mens mamma putter på degen knallrød leppestift bare for å vise deg hva du har å se frem til... ;)

SLYNGSTAD

12.mai.2009 kl.22:27

Greit nok at alkohol er mer skadelig enn hasj. Men ikke på samme måte. Som sagt, så dør herneceller og kommer tilbake, men med hasj dør de og ikke kommer tilbake. Hjernen din slutter å utvikle seg. Og når folk sier at hasj ikke er farlig, BULLSHIT. Min egen bestevenn fikk verden snudd på hodet pga det rusmiddelet. Greit, mange har sikkert ikke kommet til det stadiet enda, men det vil ikke si at det ikke er skadelig bare på grunn av at det ikke har skjedd noe med det første. Jeg vet om folk som fremdeles er 12 år i hjernen etter at de har røykt hasj - og de er over 40 år nå. Think about that. Greit at folk har sine meninger, og alle vil at sine skal være sanne. Jeg deler vertfall mine, og mine historier.Hasj ødelegger ikke det ikke kroppen, men det ødelegger det psykisk.Over og ut :)

ElinSolheim

12.mai.2009 kl.23:54

Det burde vært aldersgrense. Ikke det at det er vanskelig å lyge seg forbi den, men det hadde nok stoppet noen. Selvfølgelig prøvde jeg sminke som åtteåring, hvem gjorde ikke det ?

KATRINE PEDERSEN:

13.mai.2009 kl.00:11

ElinSolheim: Ja, akkurat det jeg også sa til en annen blogger som jeg diskuterte det med. Hvis man virkelig har lyst til å ha nettby, for eksempel, men det er alders grense, er det sikkert ikke noe problem i å lyve den på et eller annet vis :) Ja, ikke sant? Jeg var hvertfall en av dem! : )

Birte

13.mai.2009 kl.00:21

Svar: Bare hyggelig, Katrine (:Jeg forstår deg, jeg skulle også ønske det var slik? Men verden er ikke slik, dessverre! Jeg vet ikke hvilke grunne du ikke har kontakt med han på, men det behøver vi ikke snakke om!Jeg er ganske så enig med deg i det du skriver ovenfor her. En åtteåring burde ikke ha nettby, selv ikke jeg har det! Jeg begynte ikke å bruke sminke før i 10. klasse. Men jeg er sikker på at det er mange andre jenter der ute som prøvde sminke for førstegang da de var åtte år.

oda

13.mai.2009 kl.00:32

Jeg skjønner hva du mener- Men siden det ikke er en aldersgrense på nettby ser jeg ikke noe problem.Jeg vil jo helst at ikke alle åtte åringer skal ha nettby, det er stor forskjell på deres mentale alder, mennår jeg ser kommentarer der det står "når jeg var ung var jeg ute å lekte med vennene mine" blir jeg rett og slett litt småsur:p Herregud, om en åtteåring har nettby betyr jo ikke det at hun sitter inne 24/7 og mister alle vennene sine ?

Bibbi B)

13.mai.2009 kl.07:42

Det går greit at åtteåringer har nettby. Men da skal de se ut som åtteåringer. Ikke som16 åringer med brunkrem i annsiktet og sånt..Ps. BESØK bloggen min!! :http://bibbisiin.blogg.no :D

LIV HEGE HAGFORS

13.mai.2009 kl.11:14

sv: trekker listen litt senere idag :) noen timer til :]Må si det, at jeg syntes litt synd i de små i denne saken. Det er selvfølgelig normalt med sminke, men grenser vil jeg selv ha, men andre er ikke nøye. Og stygge kommentarer kan folk bare kutte ut!

LIV HEGE HAGFORS

13.mai.2009 kl.11:25

sv: Ja, som det du skrev. Som jeg skulle sakt det selv :)

oda

13.mai.2009 kl.13:02

Jeg skjønner, jeg skjønner.. Det er vel det at jeg ikke gidder å bry meg, jeg sier det igjen: Vil hun hanettby så får hun bare ha det. Men jeg blir jo nervøs av å tenke på at ikke alle har like gode hensikterpå et slikt nettsted. ;)

13.mai.2009 kl.15:14

hahaha, dæver så jævli av det! skulle ikke vært lov... :p//lislouise.blogg.no

Trine

13.mai.2009 kl.16:35

Helt greit at hun har nettby, selv om det er for tidlig. Hun synes visst selv at hun er gammel nok til både nettby og trutmunnbilder. MEN da må hun faen meg tåle litt dritt her og der og noen sterke meninger. Hun kan godt få prøve seg på å virke større enn det hun er, mon tro hva hun kommer til å gjøre når hun blir 14 år! jeg selv lekte meg med sminke når jeg var 8. Det var ikke for å vise meg frem o jeg tok ingen bilder. Jeg visste heller ikke hva internett var på den tiden. Det finnes mange gamle (pedofile) griser på nettby, så de som mener at hun ikke burde sminke seg eller legge ut bilde av seg selv når hun er så liten sier det vel kanskje bare for jentas egen skyld?

Katrine

13.mai.2009 kl.17:38

Trine: Ja, helt enig :) Og jeg tror også de bare sier det for jentas eget beste, men enkelte av kommentarene er kanskje litt på det verste, men som du sa; så må hun tåle det. haha, jaa. lekte og med sminke osv. men tok ingen bilder elns. ante heller ikke hva internett var, kunne så vidt bruke data. husker ikke om jeg kunne det en gang. tror bare jeg spilte josefine der en gang i bland, hah :p

beathe

20.mai.2009 kl.16:43

jeg syntes også det er drøyt for en 8 åring å ha nettby, man er jo bare ung en gang liksom, ta heller å vær ute ilamme venner enn å sitte inne på data. da jeg va 6-11 år så syntes jeg det var gørka kjedelig å sitte inne på dataen. Men joda, andre har vell kanskje andre meninger om dette. Jeg har selv nettby, og jeg er 13, og fikk nettby før kanskje 2 år siden, men det første året var jeg nesten aldrig på, som 12 åring, skjønte jeg meg på det å da var det liksom artig, men nå er det bare litt kjedelig, siden jeg er lei det.Men det er jo rett å slett patetisk å kommentere stygge kommentarer på et tulle bilde. Klart vist hun var 8 år å sminket seg hver jævla dag, som en eller annene dokke, så er det jo annerledes, men dette var et bilde. ikke ta det så sykt seriøst liksom . Jeg har sminket meg bare før å ha det artig, sykt mye, me skille å greier, men det er jo bare før å ha det litt artig. å ja, hun må jo tåle kommentarene, som hun får på bilder, siden nesten alle unge i norge har jo nettby, å da kommenterer dem slemt, det er noe man bare skal godta, vist du ikke liker kommentarene, slett dem, enkelt å greit ! veldig mye jeg skreiv jeg vet, men fordeom jeg er enig i deg i dette. besøk bloggen min - http://beathekarolinelydersen.blogg.no

Lone

08.jun.2009 kl.16:15

Jeg synes hun er litt for ung, når jeg var så gammel var jeg ute hele dagen, jeg visste knapt at pcn fantes(bortsett fra the sims 2 en gang i blandt). Jeg fikk ikke ha nettby før jeg var 13 år :-).Jeg synes hun burde vente til hun er stor nok til å forstå at nettby kansje ikke alltid er en posetiv plass.De første månende var det bare nettby, men så har jeg slettet den å begynt igjenn (føler meg litt tvingt pgaat venner hele tiden sir har du nettby). Ellers sitter jeg bare på pcn pga at ingen i nærheten av der jeg borgidder så mye som å nerme seg ytterdøren... Synes det burde vært 16 års grense på nettby... sånn at alle vennene mine gidder å gå ut igjenn, dt sammegjelder msn for den del... Pc ble oppfunnet for å ødelegge liv vet dere ;-)

KOMMENTER INNLEGGET ELLER LEGG IGJEN EN HILSEN:

- All form for unødvendig reklamasjon og spam blir slettet eller oversett. Det samme gjelder unødvendige kommentarer. Konstruktiv kritikk er noe annet, gjerne kom med deres egne meninger. Med å slenge med leppa uten grunn, blir bortkasting av egen tid.

KATRINE PEDERSEN:

17, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits