PELS - min mening, hva med din ?

shirley370Jeg leste på June Sundet sin blogg for en god stund siden, om hennes mening ang. pels. Hun skrev, og mente at det var like ille å drepe et dyr for å bruke pelsen, som det å drepe et for å spise det. Og hun mente at om et dyr blir drept for at det skal gi mat, kan vi vel bruke pelsen til å lage kåper og tepper med det samme, i stede for å kaste det bort fordi man er imot bruken av det. Jeg er egentlig litt enig, men heller litt mer imot pga. måten de tar av dem pelsen på. Det er virkelig helt forferdelig hvordan dyrene blir slått, utsultet og hvordan de blir ribbet levende. Det er rett og slett dyreplageri, skikkelig dyrepageri. Men som June sa, kan man vel ta pelsen til de dyrene som blir brukt til mat, dermed blir det to fluer i en smekk!


SPØRSMÅL:

-Hva er din mening ang. pels, for eller imot?

22 herlige kommentarer

Maria

01.jun.2009 kl.20:19

Jeg synes måten dyrene blir behandlet på er forferdelig, og det er jo forskjell på å drepe dyr for å spise dem, og å drepe dem for å kle seg i dem?Forresten, kanskje du vil kommentere dagens outfit på min blogg? :D

Mina - Miss moodswings

01.jun.2009 kl.20:26

hvis de dreper dyret så det ikke kjenner noe, sånn at vi kan spise det.. så kan de jo lage pels av det. Ikke at jeg hadde brukt det da....

Marthe

01.jun.2009 kl.20:28

Jeg er enig med June :pMen vi spiser jo ikke røyskattene, minkene, revene osv :p Kuskinn, griseskinn og sauens skinn har vi jo alltid brukt, mens de andre dyrene kun blir avlet for skinnet, ikke noe annet, og da blir det galt!

Nora Alexa

01.jun.2009 kl.20:33

Real girls do not wear fur!

Torunn

01.jun.2009 kl.20:37

Enig med Nora Alexandra, real girls do not wear fur. Jeg synes det blir feil å si at det er like ille å drepe dyr for at vi skal få mat. Vi må jo ha noe å leve av vi også, selv om vi kan spise mye annet så klart. Om vi ikke hadde drept dyr hadde det jo blitt forstyrret i næringsnettet eller hva det heter. :-pMen jeg er også enig. Pels er fy fy!

01.jun.2009 kl.20:45

JEG ELSKER PELS haha

LENE DUUS

01.jun.2009 kl.21:05

Jeg er imot! For og drepe et dyr bare for og få pelsen? emme. skal lissom dyra ta kverken på oss bare for og få håret vårt. sån at di kan holde seg varme da? x)Jeg hater pels jeg ;s

01.jun.2009 kl.21:06

pels *hjerte*

anita sæterdal

01.jun.2009 kl.21:06

Dyreplageri og pels er noe av det verste. Skjønner ikke de som går med ekte pels!

Liiilliii

01.jun.2009 kl.21:27

Det er jeg helt enig med deg i. Det er en stor forskjell på dyrene som brukes i pelsindustrien og de som brukes til matvareindustrien!

KATRINE PEDERSEN:

01.jun.2009 kl.21:31

anonyme: okei, jeg elsker ikke pels akkurat. greit med fake, men ikke ekte :-)

swimchick

01.jun.2009 kl.21:36

Ja, delvis enig jeg også.Meen! Det er en forskjell. Mye av den pels industrien som fins i dag blir kun brukt til pels. Nothing more. Og da bruker vi ikkje resten av dyret til mat. Vi tar bare pelsen. Og gjør det på de mest grufulle måter. Gasser dem, flår dem levende, slår dem.. you name it. Det er grusomt.Det er da det blir feil føler jeg.

01.jun.2009 kl.21:59

care, we love fur, fuck the animal ! ;-***

Karen Emilie

01.jun.2009 kl.22:04

Jeg syntes pels er greit så lenge man kan bevise at dyret er 100% dødt FØR man flår det. På de aller fleste pelsfarmene flår man jo de stakkars dyrene levende. Sånn som pelsindustrien er nå, er jeg EKSTREMT imot. Det er grusomt og ondt. Jeg har aldri brukt pels og kommer aldri til å gjøre det heller :)

KATRINE PEDERSEN:

01.jun.2009 kl.22:12

anonym: okei, men da er vi hvertfall ikke like : )

Stine

01.jun.2009 kl.22:21

Jeg har sett mye grusomme bilder av vanskjøtede dyr som sitter i bur og bare venter på å bli flådd. Noen plasser så flår de rever levende mens de henger opp ned, for da blir pelsen så mye finere. De kan ikke bruke pelsen fra dyr som brukes til kjøtt fordi de ikke har den samme "pelskvaliteten".Skulle ønske alle var IMOT slikt dyreplageri ! Hvorfor skal dyr drepes for at folk skal få gå med pels? Vi TRENGER jo ikke pels?

Maiken Natalie

01.jun.2009 kl.22:40

Helt enig med deg ! :)

Suzanne Moe

02.jun.2009 kl.10:04

For en utrolig nydelig header :*

Akå

02.jun.2009 kl.21:24

Hun har et poeng da.Men utrolig mange dyr blir jo flådd levende, pga pelsen.Jeg syns de burde avlive dyrene først. Slik at de ikke føler noen smerte.Jeg er egentlig i mot alle typer slakt av dyr.Dyr har jo et liv de og ?

Ida

02.jun.2009 kl.23:10

I pelsindustrien, i hvertfall i norge, så er det mink å rev, å det blir ikke brukt som mat? de blir jo bare drept for pelsen!

KATRINE PEDERSEN:

02.jun.2009 kl.23:20

Ida: Ja, jeg vet det. Og det er synd, håper bare de ikke dreper like grusomt her i Norge, som lenger sydover! :-)

Andrea Eline

04.jun.2009 kl.13:47

Jeg er anti-pels. Vel, enig på én måte - å det nærmeste jeg kommer enig, er vel at man kan bruke pelsen fra dyr som allerede er døde - eller som skal bli slaktet for mat. Da er det brått, som du sier, to fluer i en smekk. Så lenge dyrene slaktes på en human måte! Det verste jeg kommer over, er dyr som blir drept på de mest groteske måter, pelsdyroppdretter er noe jeg heller ikke har noe til overs for.

KOMMENTER INNLEGGET ELLER LEGG IGJEN EN HILSEN:

- All form for unødvendig reklamasjon og spam blir slettet eller oversett. Det samme gjelder unødvendige kommentarer. Konstruktiv kritikk er noe annet, gjerne kom med deres egne meninger. Med å slenge med leppa uten grunn, blir bortkasting av egen tid.

KATRINE PEDERSEN:

16, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits