>> SEKSUELL TRAKASSERING?

Likestillingsloven definerer seksualisert trakassering som ?uønsket seksuell oppmerksomhet som er plagsom for den som oppmerksomheten rammer?, dermed velger jeg å kalle følgelene diskusjon/tema for seksuell trakassering.

Klokken rammer snart halv to på ettermiddagen, og jeg har fortsatt mye å gjøre. Jeg skal bla. støvsuge hele huset, men før jeg setter i gang med bråket, måtte jeg selvfølgelig sjekke nettby. ''1 nytt brev'' lyser opp med en gang, jeg klikker meg fort inn, og ble litt skuffet over at det var en ukjent gutt på 22år. Men, siden jeg ikke har annet å gjøre, svarte jeg. Etter et par minutter, var det flere brev fra han. Som både inneholdt ord og setninger som f.eks; babe, hvor er du, hvor bor du og ikke minst, flere spørsmål om msnen min. Uansett hvor avvisende jeg var, fortsatte han. Nok en gang spurte han om msnen min, og jeg tenkte at jeg rett og slett skulle fortelle han sannheten og at den msnen, får han ikke.

''Du må jo skjønne det. Jeg er ikke seksten en gang, og du er 22. Jeg har null idè om hvem du er eller noe annet ang. deg. Og jeg aner ikke hva du kan finne på å gjøre med msnen min. Sorry, men så lett er det ikke. Og du burde ikke drive på sånn, for du har sikkert gjordt det du gjorde mot meg nå, til mange andre jenter også. Nå høres det ut som du er den slemmingen, men det er virkelig ikke meningen. Det kan jo hende du er verdens snilleste gutt også, og at alt du vil er bare å bli kjent med noen nye. Men for å være på den sikre siden, får du dessverre ikke msnen min :)''
'

Deretter fikk jeg bare et ''ok'', og dermed var det ikke mer mas fra han. Det er viktig å si i fra, og jeg tror alt for mange unngår å gjøre det. Jeg mener ikke at du skal gjøre som meg å si i fra til vedkommende. Men om du føler at det er uønsket, eller upassende, kan det også bare være godt å snakke med noen voksene, foreldre, en god venn, lærer eller kanskje en helsesøster? For det riktige i en slik situasjon, om du får et brev, melding eller hva enn det måtte være fra en du ikke kjenner, la vær å svar. Det er ikke første gangen jeg har fått f.eks. et slikt brev som jeg akkurat gjorde på nettby, forskjellen er bare at jeg aldri svarer. Og det er det smarteste, for man vet aldri hva den personen vil deg. Og uansett hvor snill eller grei han/hun måtte virke, så er det et overtall av oss som utgir seg på en helt annen måte over internett.

960x

HAR DU NOEN GANG OPPLEVD LINGNENDE?
Grunnen til at jeg skrev dette innlegget, var egnelitg bare en liten tankevekker jeg fikk. Jeg har vært inne på flere blogger i det siste hvor bloggeren selv har skrevet et slikt innlegg, men bare ikke på samme måten. Ingen av de bloggene jeg har vært inne på, har tatt opp problemstillingen. Det var mer som "æsj, så ekkelt!", og ikke noe mer. Dermed syns jeg dette var noe fint å gjøre, så lenge jeg vet jeg har yngre lesere på bloggen min. Og at det kanksje da det er lettere å bli lurt til noe man ikke helt vet hva man er med på. Men, dette gjelder alle. Rett og slett bare en tankevekker. Så si gjerne din mening ang. innlegget og temaet jeg tok opp.

Vil du vite mer om seksuell trakassering, trykk her.

3 herlige kommentarer

KATRINE PEDERSEN:

13.aug.2009 kl.15:35

her var det mange kommentzzz

Silje

13.aug.2009 kl.16:04

Er ikke kjekt det der, men når du ligger deg ut på nette på den måten så må man nesten bare regne med at det er noen som kommer til å snakke til deg på den måten.

Sandra

13.aug.2009 kl.16:53

ja, og jeg svarer aldri :p

KOMMENTER INNLEGGET ELLER LEGG IGJEN EN HILSEN:

- All form for unødvendig reklamasjon og spam blir slettet eller oversett. Det samme gjelder unødvendige kommentarer. Konstruktiv kritikk er noe annet, gjerne kom med deres egne meninger. Med å slenge med leppa uten grunn, blir bortkasting av egen tid.

KATRINE PEDERSEN:

16, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits