Alt er jo fjortis i disse dager.

Det er fjortis å bruke uggs, det er fjortis å høre på techno/trance, det er fjortis å bruke boblejakke, det er fjortis å ha nettby og jeg har til og med hørt enkelte si at det er fjortis å ha blogg!

Jeg kan fortsette i det uendelige å ramse opp ting enkelte ser på som fjortis, som jeg virkelig ikke gjør. Når ble det fjortis å holde seg varm om vinteren og ha egen musikk smak å høre på det? Det går jo ikke ann å være seg selv lenger, så si alt man gjør blir jo sett på som fjortis. Må si det irriterer meg litt. Enkelte ting kan være og er fjortis, men jeg syns det uttrykket er utrolig missbrukt. Fjortis er en uhøytidlig betegnelse på en person i begynnelsen av tenårene som er preget av den kroppslige og følelsesmessige overgangen i puberteten. Uttrykket brukes særlig om jenter på rundt fjorten år med en personlighet og atferd som er veslevoksen, barnslig og fnisete, energisk, bedrevitende og opprørsk. Hvertfall hvis vi skal høre på wikipedia. Selv mener jeg selv at fjortis er en tilstand og har ingenting med alder å gjøre. Men hva er det som ègentlig er så fjortis?

cimg7939
Og ja, vi er fjortiser. Bildet er tatt i speilet også btw. Suss suss bloggen.

-HVA MENER DU ER FJORTIS? å skrive dette innlegget var kanksje fjortis, haha.

17 herlige kommentarer

SILJE DERICHAM

18.nov.2009 kl.10:05

haha, det er jo helt sykt at nesten alt er fjortiss nå for tiden! jeg blir nesten redd :-p

Marianne i Trondheim

18.nov.2009 kl.10:08

Nei, fjortis er et misbrukt uttrykk. Min tanke om fjortis er hvit leppestift, syykt med brunkrem, kritthvitt hår, joggebukser og pen topp sammen, masse drikking av rusbrus og litt sånn.. unødvendig oppførsel.. men det er MIN tolkning, alle har jo hver sin, såå da blir "alt" fjortiss :P

kristine

18.nov.2009 kl.10:10

Faktisk sant at nesten alt blir sett som fjortiss i dag : s

theresekristina

18.nov.2009 kl.10:15

Bra innlegg! Alt og alle er jo fjortiss :p

Charlotte S.E

18.nov.2009 kl.10:20

De å ha de kjekt e vell fjortis! :P

Imyourlove - Merethe

18.nov.2009 kl.10:28

Helt enig med deg ! Folk voldtar ordet og er enig i at fjortis er en oppførsel og ikke alder. :)
faktisk synes jeg det meste som går på Tv også er fjortis jeg da..

T r i n e

18.nov.2009 kl.11:16

Så sant. Det er ikke fjortis å ha nettby, boblejakke, blogg,uggs osv. Fjortis er en aldersgreie der folk går med alt for mye foundations og lipgloss, og når de tar de små puppene de har å presser dem under haka

TheDamnKid

18.nov.2009 kl.11:17

jeg er helt enig med deg. uansett hva man sier og gjør er det fjortiss, jeg blir helt irritert jeg!

>susanne

18.nov.2009 kl.14:44

er enig med deg om at dette utrykket er for mye brukt, og jeg synes ikke det er fjortiss verken å bruke uggs eller ha blogg! : )

CELINE DG

18.nov.2009 kl.15:57

helt enig! blir gærn av at alt skal være fjortis.... uggs er en måte å holde varmen på føttene på, og boblejakke det samme bare med overkroppen.. så da blir det plutselig fjortis med voksne folk, eller små barn som også går med det, da?

18.nov.2009 kl.19:22

Ja! Kunne ikke sagt det bedre selv.

Jeg elsker UGGs, nettopp kjøpt meg nye, også blir man stemplet som fjortis.

Jeg liker ikke ha rød lepper, så bruker rosa leppestift noen ganger. Fjortis.

Men det verste er at jeg kan ikke noe for å føle meg fjortis når jeg drar på meg UGGs'ene, den røde canada goose jakken min, tar på meg svart tights, og drar den hvite singletten rett nedenfor lårene.

Det er min stil, og jeg føler meg komfertabel i den. Er man fjortis fordi man vil føle seg komfertabel? Nei uff..

fanny

18.nov.2009 kl.19:47

hva som er fjotiss er kansje og være 14 ? :)

Martine Hermansen

18.nov.2009 kl.23:02

Helt enig! Kunne faktisk ikke sagt det bedre selv ;)

Caroline Al

18.nov.2009 kl.23:47

Er så utrolig mange forskjellig meninger om hva fjortis er, er hvertfall glad jeg er ferdig med den perioden selv gitt. Eller i følge mange er jeg vel sikkert ikke det engang..? Haha, folk er vanskelige altså..

Viktoria

19.nov.2009 kl.19:59

da er hvertfall jeg fjortiss. Ugg, boblejakke, nettby å blogg er min hverdan :P tihi... Kjempe fint innlegg Katrine utrolig enig med deg !

KATRINE PEDERSEN:

19.nov.2009 kl.20:29

Fanny: Hehe, jeg ser heller på det som tilstand. Men hvis man tenker seg godt om, er fjortis et annet ord for at man er 14. Akkurat som tenåring er 13. Tror jeg da? :p

KOMMENTER INNLEGGET ELLER LEGG IGJEN EN HILSEN:

- All form for unødvendig reklamasjon og spam blir slettet eller oversett. Det samme gjelder unødvendige kommentarer. Konstruktiv kritikk er noe annet, gjerne kom med deres egne meninger. Med å slenge med leppa uten grunn, blir bortkasting av egen tid.

KATRINE PEDERSEN:

16, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits