FORSIDEN KATRINE DESIGN HJELP? KJÆRESTEN BLOGG.NO

juli 2009

>> KVELDEN I GÅR; restaurang, is og kino

I går var jeg og resten av 'familien' ute og spiste (det vil altså si jeg, mamma, stefaren min, hun jeg har hatt besøk av den siste tiden, lillebroren hennes og faren dems), selvfølgelig ble det pizza på brygga som det så fint heter. Og jeg må innrømme at når jeg tenker tilbake på i går, får jeg lyst på enda mer pizza. Er det èn ting jeg virkelig kan love, er det at den pizzaen er best. Etter og ha proppet i oss tre store pizzaer, tok vi en bryggesleng og kjøpte is litt senere.

Når kvelden kom, dro vi yngste på kino og så 'drag me to hell'. En venninne av meg som jeg snakket med like før kinoen, sa at den var utroig dårlig, dermed regnet jeg med at siden hun syns den var dårlig, syntes nok jeg at den var bra. Og gjett om jeg hadde rett! Drag me to hell, var bra. Men den hadde en dårlig slutt og litt voldsom start. Men ellers så var den bra, og hadde mange overraskende scener. Det var mange kjente på kino den dagen, og vi endte opp en liten samlet gjeng midt i kinosalen. Etter kinoen var det nok en liten bryggesleng, og dermed rett hjem.

cimg5407
cimg5421
cimg5425
cimg5450
cimg5439
cimg5455
cimg5462
cimg54956a00e5510dc3dd883301156fbd444c970c800wiSPØRSMÅL:
-Har/vil du se 'drag me to hell'?
-Er du ofte ute og spiser med familie/venner?

>> Hemmeligheten avsløres

Min kjære mamma, skal gifte seg. Det var det, den lille hemmeligheten er ikke lenger en hemmelighet. Men grunnen for at jeg ikke kunne si noe, var fordi at moren min ville fortelle det til foreldrene sine føre "hele" byen fikk vite det. Og dermed fortalte hun det til dem i går etter bursdagen til bestefar.

Jeg er så utrolig glad på mamma sine vegne.
Det har vært mye frem og tilbake, men endelig har hun  funnet seg en ordentlig mann som hun nå skal gifte seg med. Ikke nok med det, men datoen er på bestevenninnen min sin bursdag. Og jeg syns det er litt vittig, så lenge vi snakket om at de måtte ha det da. Og gjett om jeg gleder meg! Helt siden jeg var liten har jeg sett frem til at mamma skal gifte seg. Og jeg skal selvfølgelig få meg en nydelig kjole som brudepike. Datoen vi alle ser frem til nå, er 28 mai 2011.

bryllupdetaljmedium01weddingcake

ER FORELDRENE DINE GIFT? si gratulerer til min kjære mamma.

>> Bursdag next

Nå er jeg i farten til å løpe av gårde å sette meg i bilen, til (hva jeg mener) norges mest idylligste sted. Nemlig et lite søtt sted ved skjærgården, kalt Trollbergvika der min kjære bestefar og bestmor bor. Jeg og sannsyneligvis resten av familien skal i bursdag der i dag, og jeg gleder meg mye. Besteforeldrene mine er virkelig to herlige mennesker, så jeg gleder meg masse til å se dem igjen!

I tillegg må jeg bare virkelig beklage for at jeg ikke blogget i går, og har vært dårlig på å svare på kommentarer, men det kommer seg utover kvelden eller på morgenkvisten i morgen. Det er også i morgen jeg skal avsløre den store hemmeligheten for dere. Så det er bare å holde seg oppdatert.

cimg5400

HVOR SYNS DU ER NORGES MEST IDYLLIGSTE STED?

>> NYTT DESIGN, hva syns du?

Nytt design, igjen. Jeg viste at det ikke ville bli lenge til neste gang jeg skiftet design. Tingen med meg, er at jeg ikke klarer å ha en rosa blogg, jeg blir alt for fort lei! Men denne gangen, har jeg blitt inspirert inne på fixmeta sin blogg. Jeg har sett noen andre ha lignende design, og jeg ble rett og slett kvalt av misunnese. Men, takket være fixmeta, fikk jeg det også som jeg ville. Jeg er ikke 100% fornøyd med headeren, men det er det bare å fikse på senere. Ellers er jeg fornøyd med alt det andre, hvertfall at menyen under headeren passer inn! For det gjorde den ikke på det tidligere designet mitt.

Men kjære lesere, jeg har en super nyhet å komme med! Men, jeg kan dessverre ikke dele den med dere enda. Men i løpet av torsdagen skal dere få vite det! Og gjett om jeg gleder meg til å dele det med dere. Dette er virkelig spessielt, og er noe som jeg har gledet meg til helt siden jeg var liten. Så det er bare å holde seg oppdatert.

Ellers så var det utrolig koselig hos kjæresten min på 1 og 1/5 års dagen vår. Vi gjorde ikke mye, men koset oss skikkelig. Og tusen takk alle sammen for søte kommentarer ang. oss og ikke minst for hyggelige gratulasjoner.


617111663081672671514797819304230894972041n
Har bilde av gutten min som valp i den nye headeren min. Dermed slenger jeg inn et til som ble tatt av Sara her om dagen ute i skjæra. Han er så søt, eller hva?
Picnik
HVA SYNS DU OM DET NYE DESIGNET MITT? love fixmeta

>> 1 og 1/2 år med gutten min i dag!

Dagen i dag skal bli bra, og må ende godt. I dag er det 1 og 1/2 år siden jeg ble sammen med gutten min, Marius. Om jeg skal slenge ut en setning rett fra levra, hadde jeg aldri trodd vi kom til å være sammen så lenge. Ikke pga. han, men kanskje mer meg. Hvorfor skulle jeg få ha det så fint, med en gutt som Marius, også i så lang tid? Jeg tror jeg kanksje undervurderer meg selv, for som vi alle ser, fikk jeg ha det så fint i 1 og 1/2 år med han. Og forhåpentligvis vil vi ha det så fint i enda lang tid fremover.

Dagen i dag skal jeg selvfølgelig tilbringe med gutten min, der vil jeg også tilbringe natten og dagen i morgen. Men, mine kjære blogglesere, jeg glemmer ikke dere. Datamaskinen er med meg, uansett hvor uromantisk det høres ut, vil bloggen bli oppdatert!

Så, over til noe seriøst. Jeg er utrolig glad for at jeg har Marius. Jeg har aldri sett på meg selv som noe av guds mesterverk. Men etter at jeg møtte gutten min, har jeg lært å respektere meg selv for den jeg er. Og ikke prøve å være noen andre ved å følge strømmen eller lignende. Jeg stoler også mer på meg selv, og tørr å ta egne valg å si hva jeg mener om jeg har på hjerte å gjøre det. Marius har rett og slett fått meg til å sette mer pris på livet, og glemme nedturer som har skjedd i det ved å heller tenke på det possetive. Så, kjære Marius, takk for at det akkurat er jeg som er jenta de. Uten deg ville jeg med mine fulle fem, ikke ha vært den jeg er den dag i dag. Setter utrolig stor pris på alt du har gjort for meg, utrolig glad i deg gutten min. -husk det!

cimg5262

HVA SKAL DERE I DAG, SØTISER? NOEN HØYDEPUNKTER FOR DAGEN?

>> Fikk ikke være med mamma på dritfylla, så sitter hjemme og furter

God kveld til dere også, hvis det i det hele tatt er noen der? Alle er vel ute og har det gøy, mens jeg sitter hjemme. Heldigvis ikke alene hvertfall! Sara og Kenneth (familie/venner fra Oslo) er på besøk og holder meg med selvskap, eller, alle sitter på hver vår pc, men jeg slipper å sitte alene på datamaskinen hvertfall, haha.

Overskriften inneholder en smule ironi, men mamma er faktisk ute å drikker med venner, der også mine venner er, men siden hun og noen andre skulle ut dit, fikk ikke jeg være med. Så, jeg sitter da her. Men heldigvis har jeg huset alene, og om fem minutter setter jeg på annlegget og leker at jeg har verdens størst fest med alle vennene mine mens jeg driter i naboene. Naboene som sikkert befinner seg på samme sted som mamma, så hvorfor bry seg? På med annlegget!

cimg5228
cimg5225
Sorry muligens dårlig bildekvalitet. Kenneth knipser litt useriøst, haha.


Hva gjør dere herlige blogglesere på denne kjedelige lørdagen?

>> Dagens outfit og mine søte ønsker!

Jeg gjør som lorraine og drømmer meg bort med noen ønsker jeg kunne trengt akkurat her og nå i dette sekund. De siste dagene har bare vært slappe og ustressende, litt deilig egentlig, men også litt dumt, føler ikke jeg har fått brukt dagen skikkelig (men det er vel egentlig ingen andre enn min feil). Noe jeg virkelig vil så lenge det er sommerferie. Og den følelsen har jeg heller ikke, jeg går forsatt og venter på at det skal bli varmt i vannet og at solen skal skinne skikkelig. Mens sannheten egentlig er at sommeren snart er over. Hvertfall hvis tiden skal gå like fort som den har gjort.

Vel, siden jeg fortsatt venter på sommeren, skriver jeg ned tre ønsker jeg virkelig kunne fått oppfylt akkurat her og nå;

En kiwipose fylt med tusenlapper hadde vært fint om noen kastet ned fra himmelen, og inn vinduet mitt akkurat nå. Jeg er rett og slett helt blakk for penger etter onsdagens shoppingtur og det ser ikke ut til at jeg vil få noe mer heller. Og jeg trenger virkelig penger til is og danmarksturen som venter meg om bare drøye to uker.

Ny hårfarge hadde vært helt perfekt. Det er jo ikke lenge siden jeg klippet meg, så det tror jeg ikke er noe grunn til å gjøre enda. Men ny hårfarge takker jeg gladlig ja til. Så lenge jeg vanser rundt med en helt tom lommebok, blir nok heller ikke det noe av på en stund. Men at håret er brunt igjen innen en månde skal dere ikke se bort i fra.

Dra på kaptein sabeltann forestilling
er drømmen min fra den dag i dag. Jeg tuller ikke en gang. Jeg har googlet sangene dems i hele dag og syngt med, gjett om jeg skal på forestilling med dem igjen! Har vært det to ganger før, og den tredje skal komme.

Dagens outfit: Topp fra bikbok og bukse tights fra ? (husker ikke).
cimg5210cimg5212cimg5216
Nå skal jeg kose meg med is og svare de kjære leserene mine. shallabais (?)


HVA ØNSKER DU DEG AKKURAT NÅ?

>> Min dag i dag og dagens outfit.

I dag tror jeg hver enkel innbygger i lille Risør kan underskrive på at været har vært skiftende, i hvertfall jeg og bestevenninnen min Sara. Vi har for det meste bare vært i byen og møtt forskjellige folk, faktisk ganske mange. Men koselig var det uansett, selvom jeg virkelig kunne ønske at en av dem vi hilse på var kjæresten min, for jeg savner virkelig han. Heldigvis ser jeg han til søndag, som også er 1 og 1/2 års dagen vår. Dagen i dag er enda ikke over, men hittil har den vært koselig. Den eneste lille down thumben er at jeg er fattig etter onsdagen når lommeboken min fikk gjennomgå en hel dag på sørlandets største senter, dermed hadde jeg ikke penger til is en gang.


Dagens outfit; Jeans fra bikbok, den nye strikkegenseren, hvit singlett og det nye skoparret.
cimg5113cimg5114cimg5116

Dette er Marius og Mads, de vil gjerne bli bloggkjendiser. Et sted må man jo begynne.
cimg5127
kopi
cimg5145
cimg5146
cimg5147

Sara og meg i byen i dag, en av gangene solen skinte.
cimg5151
cimg5153
cimg5158

Senere møtte vi bestekompisen til bestevenninna mi, og hilste på kjæresten hans. søte.
cimg5160
cimg5162

Det var vel nesten min dag i dag. Etter å ha møtt kjæresten til bestekompisen til Sara som du kan se over, fulgte vi henne til bussen, og dermed gikk vi ned til byen og satt litt på en restaurante og ventet på en av de annsatte. Dermed gikk vi opp til meg, og laget henna tatovering på dem. Mens i dette øyeblikk holder jeg og min kjære bestevenninne på å nyte vaniljeis med daim. nam nam, senere blir det popcorn og fringe!

cimg5185
cimg5198

SPØRSMÅL:
-Ser du på fringe?
-Hva har du gjort denne fredagen?

>> Nelly.com sine fineste kjoler, eller hva mener du?

At nelly.com har mange fine kjoler, er ingen hemmelighet. Selv har fler av kjolene der inne gitt meg en altfor stor fristelse til å kjøpe dem. Dessverre kom jeg aldri så langt, og drømmekjolen fra nelly.com er ikke lenger til salgs. Men det er lov å drømme, og det er akkurat det jeg har gjort nå. Jeg har funnet en del kjoler inne på nelly, noen finere enn andre.

aaaaaaaaaaaaaaaaaabv
erukskfjuhgirnjrenuhyugtuyhnjerukskfjuhgirnjren
hhhhhhhhhhhhhhhhhtttttttkmfddswednfmfffffyhuijou8gyy78huj
hhhhhhhhhhhhhhhhhtttttttkmfddsuufnishihihi
hhhhhhhhhhhhhhhhhtttttttkmfddsuuyufhhhhhhhhhhhhhhhhhtttttttkmfdd
hhhhhhhhhhhhhhhhhtttttttkmfdwednfmfffff

Det var kanskje ikke så få kjoler heller, men om jeg kunne hatt dem alle i klesskapet mitt, hadde jeg nok ikke takket nei hvertfall. HVILKEN AV KJOLENE LIKTE DU BEST? OG SYNS DU SLØYFE PÅ KJOLENE OVER BRYSTE ER HOT OR NOT? Jeg syns det er utrolig søtt, og vil gjerne ha en hel samling av dem. Selv fikk jeg meg en herlig en fra gina her om dagen til bare 250,- (se bilde i innlegget under).

>> Shopping for flere tusen i går -masse bilder.

Hei alle sammen! Jeg beklager for at jeg ikke blogget i går, men jeg var ute av huset klokken halv ni på vei til Kristiandsand med min kjære mamma, og bestevenninnen min Sara. Vi var fremme i elleve tiden på morgenkvisten, og ikke hjemme før ni tiden på kvelden, så gjett om lommebøkene våre ble tømt! Flere tusen ble brukt litt her og der på sørlandets største senter, og jeg så Anna, annais. Vurderte å løpe bort som en liten ubetydelig blogger å si at hun har en utrolig bra blogg og er kjempe flink eller noe i den duren der, men innen jeg fikk overtalt bestevenninnen min om at "DET VAR HENNE", var det for sent. Her kommer bildene fra i går, kommenter om du likte noe av det vi kjøpte da? (Det eneste som ikke er nytt er jeansen på det første bilde, solbrillene og wesc t-shorta)

cimg4936cimg4937
cimg4945
cimg4950cimg4960
cimg4915
cimg4970cimg4966
cimg5042
cimg5057
cimg5058
cimg5075cimg5069
cimg5095
cimg4994cimg5020
cimg5088
cimg5045cimg5035
cimg5090
cimg5097
cimg4988cimg5078

Det var det, ellers så kjøpte jeg bladet topp, for å lese om favorittbloggeren min, Julia. Og i det fikk jeg med noe utrolig kule peace øredobber i gull.

HER ER TINGENE FRA;
Den leopardmønstrede toppen er fra carlings. 100kr.
Leopardøredobbene som Sara har på er fra Lindex. 50kr.
Skoene Sara har på er fra DinSko. 400kr.


Strikkegenseren er fra Only. 200kr.
Skoene jeg har på er fra Bianco. 150kr.
Smykke fra gina. 20kr.


Mønstrede topp fra bik bok. 100kr.
Bukse tights fra ?. 150kr.


Jumpsuit fra voice of europe. 100kr.

Ice cream t-shorte fra carlings. 100kr.

Singlet fra gina. 100kr.
Skjørt fra gina. 100kr.


Øredobber med hvite perler og gjennomsiktig stein fra glitter. 10kr.
Gull og diamant øredobber fra glitter. 60kr.
Leopardøredobber fra h&m. 40kr.
Perleøredobber fra glitter. 25kr.
Rosa palmeøredobber fra bik bok. 20kr.
Smykke nok en gang, fra gina. 20kr.


Svart shorts fra h&m. 129kr.

Hvit topp fra cubus. 75kr.


Leopardmagebelte fra gina. 179kr.

Rosa kjole fra gina. 250kr.

Undertøy fra gina. 25kr.

Blå tunika fra cubus. 100kr.


Hvit tunika fra cubus. 70kr.

Svart og ferskenfarget kjole m. belte fra gina. 350kr.SPØRSMÅL:

-Hva syns du om innkjøpet?
-Og hva likte du aller best?

>> KJÆRESTEN, min andre halvdel

<3 MARIUS SMEBERG; Du er virkelig den beste gutten i hele verden! Du får meg til å føle ting jeg aldri har følt før, og det er så godt å ha deg, virkelig. Når du smiler til meg, nytter det ikke å la være å smile tilbake. Jeg smiler alltid når du er i nærheten, selv om det ikke vises utenpå, smiler jeg inni meg. Å ligge ved siden av deg, å kjenne deg inntil meg når du holder rundt meg, er en utrolig herlig følelse jeg aldri blir lei av. Du betyr skinnsykt mye for meg, gutten min. Jeg er så utrolig stolt av å være jenta di, å kalle deg for gutten min. Jeg er så utrolig forelska i deg Marius, tenker på deg konstant hele tiden. Du er verdens beste kjæreste, å jeg kunne virkelig ikke hatt det bedre enn jeg har nå. Du tilbringer masse tid med meg, noe jeg er utrolig glad for. Jeg er også virkelig glad for at jeg betyr så mye for deg. Og når jeg gråter, er trist og lei, er du alltid i nærheten for å trøste meg. Takk for at du er den du er. Du får meg til å sveve, du har virkelig gjort meg til verdens lykkeligste person. Og jeg deler alle mine følelser med deg, Marius. Jeg blir gladere og gladere, mer og mer forelska for hver dag som går på grunn av all den kjærligheten jeg får av deg. Du er alltid så snill og god mot meg og du stiller alltid opp. Vet ikke hva jeg skulle gjort uten deg, og ikke vil jeg vite det heller. Du er rett og slett til å spise opp, du er så god! Du er den mest vidunderlige kjæresten på denne jord. Og jeg er den lykkeligste jenta i verden fordi jeg er så heldig å kan kalle meg for jenta di. Du er virkelig noe av det beste som har skjedd meg, Marius! Jeg kan ikke få sakt mange nok ganger hvor glad jeg er for at det ble oss to. Du er grunnen til at jeg smiler og har det perfekt. Jeg trenger deg virkelig. Du er en av dem som betyr mest for meg og det håper jeg du alltid kommer til å gjøre. Jeg alltid vil ha deg, jeg vil alltid leve med deg. Jeg håper det alltid vil være sånn som nå, at vi har det så fint sammen og kan dele fremtid. Vit at jeg elsker deg av hele mitt hjerte.

cimg3030
kopi
cimg4276okoo
dsc00460
marius og katrine puuus
p2271062
cimg3978
uten navndewrt
Jeg og gutten min, siden 26 januar 2008 til den dag i dag. Kommer nok fler bilder.

HAR DU KJÆRESTE?

>> DESIGN HJELP, KJÆRE BLOGGERE

HER ER DET LITT AV EN REKKE MED HTML-KODER DERE BARE KAN VRAKE OG VELGE IMELLOM. IKKE NOK MED DET, MEN DET ER OGSÅ ANDRE TIPS TIL HVOR MAN KAN FINNE FARGEKODER OG ANDRE BLOGGERE SOM HAR DESIGN HJELP. SÅ, OM DU KANSKJE IKKE FINNER NOE HER, KANSKJE DU FINNER NOE DER. DET ER BARE Å KOMMENTERE OM DET ER NOE DU LURER PÅ, ELLER LIGNENDE. JEG SYNS DET BARE ER KOSELIG Å HJELPE, SÅ FOR HÅPE JEG ER TIL HJELP FOR NOEN. KatrineEnkle og grunnlegende koder:

Legg til et bilde - <img src="adressen til bildet">
Fet tekst   -   <b> tekst </b>
Midtstill    -   <center> tekst eller bilde </ center>
Kursiv   -   <i> Din tekst </ i>
Link   -   <a href="adressen til sidan"> Link Text </ a>
Større tekst - <font size=" Størrelsen (eks. 5) ">
CTRL + A = Merk alt
CTRL + C = Kopier
CTRL + V = Lim inn
CTRL + F = Søk


Hvordan legge inn en video fra Youtube?

Du må gå inn som vanlig på Post eller Nytt innlegg sånn du gjør når du lager et innlegg.
På Youtube er det et felt som heter embed ved hvert enkelt videoklipp.
Det som står i feltet kopierer du og limer inn i vinduet som kommer opp når du trykker på HTML-knappen.
Viktig at du STÅR i HTML-vinduet når du limer inn koden.
Når du går ut av HTML-vinduet og er tilbake i innleggsfeltet vil du fortsatt ikke se videoen, men en rute som representeres hvor videoen er limt inn. Du kan skrive tekst rundt der du ønsker det i forhold til videoen.
Trykk Lagre+publiserknappen og din video er på plass!
Skal du laste opp en video fra pcen din må du gå på video og ikke nytt innlegg.


Hvordan få markert ramme rundt header og innhold:

Denne koden skal du bruke: border: 2px solid #000000;

Hvor du skal legge den inn:

Den skal legges inn under #wrapper og #footer,
som du finner når du går inn i Design>Rediger>Stilsett .

Det vil da se slik ut:

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url();
border: 2px solid #000000;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url();
border: 2px solid #000000;

Du kan skrive dotted istedet for solid dersom du ønsker en ramme som er prikket og ikke markert og hel.

Dashed = Mindre Prikker

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.


Hvordan få bloggen sin midtstilt:

margin-left: auto;
margin-right: auto;

Denne kode skal du legge under header, #footer og #wrapper,
som du finner når du går inn i Design >Redige>Stilsett.

Den vil da se slik ut:
#header {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url('LINK TIL DIN HEADER');
height: 236px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
background-repeat: repeat;
}
#wrapper {
background-color: #FFEFFC;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
margin-left: auto;
margin-right: auto;

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.


Hvordan få bloggen sin smalere:

Du må legge til denne koden: width: 770px;
som du vil finne når du går inn i Design>Rediger>stilsett.
Den skal du sette inn rett under der det står heigh165px;

Den vil da se slik ut:
#header { background-color: #FFFFFF;
background-image: url (linken til din header)
height: 165px;
width: 610px;
Etter du har gjort dette gjør du nøyaktig det samme der det står #wrapper og #footer.
Da vil det se ut som dette:
#wrapper {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
}
#footer {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;


Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.


Hvordan få liten skrift i innleggene sine, i stedet for standarskriften:

Du må skrive inn denne koden-size: 8pt;
som du finner når du går inn i Design>Rediger>Stilsett.

Den skal plasseres slik og være markert med fet skrift:
#wrapper {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
font-size: 8pt;
}
#footer {
width: 610px;
background-color: #FFFFFF;
font-size: 8pt;
}
a { color: #000000}
a:link { color: #000000}
a:visited { color: #510300}
a:active { color: #000000}
h1, h2, h3, h4, h5 { font-family: Arial, Helvetica, sans-serif; }
#header h1, #header p { display:none }
#header { color: #000000; #wrapper {background-color: #C4C4FD;border: 2px solid #000000;}#footer {background-color: #C4C4FD;border: 2px solid #000000;}
font-size: 7pt;}
h1 a, h1 a:link, h1 a:visited, h1 a:active { text-decoration: none; color: #000000; }

Trykk på Lagre stilsett når du er ferdig.


Hvordan få overskriften større:

Du må først finne /** Entry headers **/ i stilsettet ditt,
som du finner ved å gå inn i Design>Rediger>Stilsett.
Under der står det f.eks font-size: 20px;
For å få den større må dere bare skrive inn et større tall enn 20.
For å få mindre må du skrive inn et mindre tall en 20.


Litt mer stæsj til din blogg?

Her kommer noen linker til søte sider der du kan finne stæsj og Html-koder for å pynte litt på bloggen din. Du kan lage header i et veldig enkelt program også, mange muligheter for oss som liker stæsj!

- http://www.scrapblog.com/
Her kan du lage headere og bakgrunnsbilder som scrapbooking blant annet. Et eksempel på hva du kan lage finner du i form av denne headeren her som jeg kun brukte 5 minutter på å lage:

- http://www.carrielynnesworld.com/
Her er verdens søteste side hvor du får masse søtt som en liten Hello Kitty-klokke blant annet og Shoutmix, en chatboks som man enkelt og greit kan ha på bloggen sin.

- http://pretty-secrets.net/
Dette er en veldig jenteside altså, men mye koder og annet stæsj.

- http://www.widgetbox.com/
Her finner du veldig mange ting; kalendere, klokker, bakgrunner og mye mer.

 - http://www.photofunia.com/
Dette er en morsom side du kun setter inn bilder i ulike situasjoner. Man kan jo bruke det som header også eller bakgrunnsbilder.


Hvordan får jeg lagt inn URL'en til et bakgrunnsbilde:

Gå inn i Design>Rediger>Stilsett. Sett inn dette:
BODY {

background-image: url(her skal URL'en til bildet stå)
background-attachment: fixed;background-position: right bottom;

background-repeat: repeat;
}

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Se lengre ned hvordan du kan få bakgrunnsbildet ditt til å stå stille.


Hvordan fjerne bloggnavnet i header:

Gå inn i Design > Rediger > Stilsett.

Legg inn denne koden: under h1.
h1 {
display: none;

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.


Få markert boks over kategorier, overskrifter m. m:

Gå inn i Design > Rediger > Stilsett.
Finn h3, og forann h3 limer du inn denne koden:
{font-family: Lucida Sans Unicode, Lucida Grande, sans-serif;letter-spacing: -1px;LINE-HEIGHT: 20pt;font-size: 15px;font-weight: normal;background-color: #FDE2E2;color: #000000;margin: 0px 0px 10px 0px;}

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Du kan selvfølgelig endre størrelse på boks og skrift, samt skrifttype og farge. Du kan forandre bredde og størrelse på den markerte boksen ved å forandre tallene du ser. Prøv deg fram og lykke til!


Få loddrett skillelinje mellom meny og innlegg:

Gå inn i Design>Rediger>Stilsett. Finn #side.

Her skal du eventuelt ta bort dette:
border-right-width: 3px;
border-right-style: solid;
border-right-color: #CCCCCC;

Har du ikke dette er det jo ingen problem med det. Så skal du under #side sette inn denne koden:
border-left-width: 2px;
border-left-style: solid;
border-left-color: #CCCCCC;

Trykk på Lagre stilsett og du er ferdig.

Skillelinjen sin tykkelse forandrer du som du vil. Min er på 2px, men kan forandres som sagt. Høyere tall blir tykkere skillelinje. Fargen på linjen setter du inn som du vil. #CCCCCC er svart som det står over, men denne kan forandres.
Mulig du må forandre border-left til border-right. Kommer an på hvilken side din meny står på.


Linker til steder du kan finne andre HTML-koder blant annet fargekoder:

http://www.html-koder.org/

http://www.skuisi.net/tutorials/hexcolors.html

http://www.quackit.com/html/codes/html_scroll_box.cfm

Husk at det er lurt å LAGRE de kodene du bruker, for du må legge de inn på nytt dersom du bytter header f.eks.
Det er også lurt å FORHÅNDSVISE de forandringer du gjør FØR du lagrer dine forandringer.
Et design vises ikke alltid likt i alle nettlesere. I Explorer kan det se anderledes ut enn f.eks. i Opera.


Hvordan få mellomrom mellom header og blogg:

#header {
background: url('http://i202.photobucket.com/albums/aa282/meretesandelin/h.jpg');
no-repeat
center;
header-position: center;
padding-left: 0px;
padding-bottom:0px;
padding-top:px;
margin: 30px 90px 70px;
height: 438px;
border: 7px solid #1971F7;

Det er der hvor det står margin: 30px som bestemmer om det er mellomrom mellom header og blogg. Om det hadde stått 0px der så hadde headeren og bloggen vært helt sammen. Her er du bare nødt til å prøve deg litt frem til du får det akkurat slik som du vil ha det. Dette kan være litt komplisert.


Meny fra høyre til venstre eller meny i liten boks:

Du limer bare inn koden i Stilsettet.
Koden du skal legge inn er:

Hvor legger jeg den inn?
Du legger den inn under #wrapper.
Slik skal det se ut sånn ca:
#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
}
#footer {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;

Hvis du vil ha menyen i en liten boks, så skal du legge inn denne koden:
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;

Hvor legger jeg den inn?
Hvis du ser under her så ser du hvor du skal lime den inn.

#wrapper {
background-color: #FFFFFF;
border: 2px dotted #000000;
}
#main {
float: right;
}
#side {
float: left;
border: 1px solid #000000;
background-color: #4D4D4D;
}


Endre "x antall kommenarer"

Vil du at for eksempel at det skal stå "x søte små" istedenfor "x kommentarer", så gjør du dette:
Design -> Rediger -> Maler

- Trykk på CTRL + F tasten på tastaturet.
- Søk på "comment".
- Der skal det stå: " <a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} kommentarer</a> "
- Det du skal gjøre er å endre litt på koden slik:
<a href="${EntryPermaLink}#comment">${EntryCommentCount} søte små</a>


Vil du se hvor mange som leser bloggen din akkurat nå?

Koden:
<!-- Start FastOnlineUsers.com --> <a href="http://www.fastonlineusers.com"> <script type="text/javascript" src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=http://leneduus.blogg.no mce_src=http://fastonlineusers.com/on4.php?d=http://leneduus.blogg.no></script> </a> Leser denne bloggen NÅ</a> <!-- End FastOnlineUsers.com --></div>

Hvor legger jeg den inn?
Endre profil - > Beskrivelse
I ruten for beskrivelse skal du lime inn koden, og du må huske på å legge inn linken til bloggen din.


Ramme rundt headeren:

#header {
background-color: #FFFFFF;
background-image: url('Url til header');
height:  200px;
width: 550px;
border: 3px solid #FFFFFF;

Der det står '2px' kan du bestemme hvor tykk rammen skal være.
Solid = Vanelig
Dotted  = Prikkete
Dashed  = Mindre prikker


Større profilbilder:

Denne koden skal limes inn i maler
<img src="PICTURE URL" height="70">

Slik gjør du:
- Gå inn på design>rediger>maler
- Last opp bildet du vil bruke på http://tinypic.com/ og kopier url'en under "Direct Link for Layout".
- Gå på design > rediger > maler og trykk (ctrl+f) å søt etter <img src="${ProfileImageUrl}" alt="${ProfileName}" /> fjern dette og erstatt det med <img src="bilde url" height="størrelse">. Fyll inn der det står bilde url og bytt ut størrelse med den størelsen du ønsker bilde skal være.

Så kan du lagre og du har fått stort profilbilder.
http://de.tinypic.com/view.php?pic=o7q912&s=5


"Takk for kommentaren" bilde under kommentarfeltet:

Denne koden skal limes inn i maler > enkeltinnlegg
<img src="bilde url">

Slik gjør du:
- Du tar "takk for kommentaren" bilde og laster det opp på http://tinypic.com/ og kopier url'en under "Direct Link for Layout".
- Gå inn på design > rediger > maler > enkeltinnlegg og trykk (Ctrl+f) for å søke etter <label for="comment_remember">Husk meg?</lavel>
- Rett under den koden limer du inn <img src="bilde url">

Så kan du klikke lagre også har du fått deg et "takk for kommentaren" bilde.


Få bilde til å stå fast i bakgrunnen:

background-attachment:fixed;

legges under den samme delen som du har lagt inn bilde adressen i stilsettet.


Fjerne menyen fra bloggen din:

}
#side {
display: none;
}

Legges i stilsettet


Stor skrift på navnene som kommenterer:

Det skal du få til om du går på design -> Rediger -> Maler -> Enkeltinnlegg.
Trykk på ctrl + f, søk på h4. Da skal du finne denne linja; ${CommentAuthorLinkIf}
Istedet for at det står , endrer du 4-tallet til 1.
Så det bli seende slik ut ; ${CommentAuthorLinkIf}
Da er det bare å lagre mal, og navnene i kommentarene skal være større.


Strek under overskriften:

under footer
}
h2 {
font-size: 15px;
font-weight: auto;
padding: 4px 4px 4px 4px;
margin: 0px 0px 10px 0px;
color: #000000;
border-bottom: 1px solid #000000;
text-align: center;


Midtstille kommentarer osv.

under header, wrapper og footer
margin-left: auto;
margin-right: auto;


Meny under header slik jeg har om "Katrine", "Kontakt" osv.

For å plassere denne må du først:
Gå inn på Design -> Rediger -> Maler. Deretter trykker du Ctrl + F (samtidig) og skriver inn BlogDescription å trykker på Enter. Rett under BlogDescription står det </div>, under </div> er hvor du skal plassere koden:

<br><a href="LINKEN DIN!!" class="box">Kontakt</a><a href="LINKEN DIN!!" class="box">Om Meg</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Design</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Spørsmål</a> <a href="LINKEN DIN!!" class="box">Sponsor</a>

Der det står "linken din" plasserer du linken til de forskjellige innleggene.

Skal du ha f.eks 1 til knapp så føyer du på denne:
<a href="LINKEN DIN!!" class="box">NAVNET TIL KNAPPEN</a>
Du kan endre navn sånn at det står andre ting istedetfor kontakt, om meg osv.
Når du har plassert den koden må du ta og plassere denne nederst inne på Maler.

<style>a.box, a.box:link, a.box:active, a.box:visited {
text-decoration: none;
font-family: calinga;
font-weight:bold;
font-size:15px;
line-height:20px;
color: #FFFFFF;
padding: 1px;
display:;
letter-spacing:0px;
border-bottom: 6px solid #000000;
border-top: 6px solid #000000;
border-left: 20px solid #000000;
border-right: 20px solid #000000;
padding: 0px;
text-align: middle;
background: #000000;
text-transform: none;
}
</style>

Har du gjort alt rett nå så skal du ha en meny under headeren. For andre farger endrer du bare på de plassene det står #000000.

TIL DERE SOM LURER PÅ HVORDAN MAN FÅR INNHOLD PÅ KNAPPENE:

Vel, hvis dere har en knapp der det står "Kontakt" så må dere skrive ett blogg innlegg hvor den plassen dere kan kontaktes på står. Å linken til det blogginnlegget skal limes inn her:
<a href="LINKEN DIN!!" class="box">Sponsor</a>

Så hvis jeg har en knapp hvor det står Nettby, blir den seende sånn her ut:
<a href="http://www.nettby.no/user/" class="box">Nettby</a>


ANDRE BLOGGER MED DESIGN HJELP:

carolinebjerkan.blogg.no
benedictehh.blogg.no
hannelizabeth.blogg.noHar du også design hjelp?
Kommenter i innlegget og jeg skriver linken din også opp her!

>> KONTAKT? evt. spørsmål

uten navnerdtOm du ønsker kontakt, eller har evt. spørsmål kan du klikke deg inn på ulike nettsider, eller sende e-post til meg. All informasjon finner du under;FACEBOOK:
Katrine Pedersen
NETTBY: Katrine93
E-POST: Katrinepedersen@live.no


Når det gjelder e-post adressen min, er den for ditt bruk til hjelp om du har spørsmål eller kanskje noe du vil si meg, som du ikke vil si her på bloggen. For dere kan selvsakt spørr om ting under her, eller på enkelte av de andre innleggene. Men annbefaler her. Med mindre det har noe med design å gjøre. Men spørr også på "Katrine" om det kan være noe der. Men hvertfall, poenget var at jeg IKKE godtar fremmede på msn, så verdiløst å legge meg til.

>> KATRINE PEDERSEN

kjedelig HEI, mitt navn er som du kanksje vet, Katrine. Katrine Pedersen. Og jeg kommer fra en herlig liten sørlandspærle kalt den hvite by ved skagerak, nemlig Risør. Og enten vet man akkurat hvor det er, eller så har man virkelig ikke peiling. Men nok om byen jeg bor i, heller litt over til meg.

Jeg er altså seksten år, ca 170 over bakken, grønne øyner og naturlig rødskjær i håret. Går restaurant og matfag og planen er da selvfølgelig å bli kokk, nærmere à la carte kokk, noe mer beskriving går jeg ikke innpå. Vet du ikke hva det er, og blir utrolig nyskjerrig, for du rett og slett google det opp.

På fritiden min, som det kanksje ikke er så mye av, pga. skolestress og lang bussvei. Og at jeg i tillegg sitter barnevakt for broren min, og er på fotballtrening et par ganger i uka, blir det ikke så mye av det. Fotballen regnes jo som en fritidsaktivitet, men utenfor det så er jeg med venner, noe sikkert de fleste andre også er.

SPØRSMÅL ANG. NOE ?

>> Midlertidig nytt design, likte du det?

cimg4863Jeg trenger vel egentlig ikke å skrive så mye mer enn hva som står i overskriften, men jeg burde kanksje informere om at det ikke er helt ferdig. Jeg skal nemlig legge inn noen fler koder i maler og fikse meny under headeren, men det kommer siden. Har utrolig mye å gjøre i sommer, og rundt disse tider, så får ikke gjort alt på en gang. Bla. i dag skal jeg dra ut dit jeg bodde før å være med barndomsvennen min, vi skal kanskje besøke et hjemsøkt hus langt inne i skogen. Og der er det virkelig ekkelt, jeg har med kamera som alltid, så bilder blir det. MEN HVA SYNS DERE OM DET NYE DESIGNET? litt sommer, litt søtt?

Dagens outfit er ikke akkurat så mye å sikle over. Jeg fikk tilbake t-shorta mi i går, som hadde lakt hos bestevenninna mi, Malin, skikkelig lenge. Og dere skal tro jeg ble glad når hun sa at ho hadde den! Og, selvfølgelig må jeg gå med den i dag da. Resten er bare en helt vanlig jeans fra only, en hvit singlet fra jc under t-shorta og den nye jakka fra helly hansen.


Men nå må jeg løpe avgåde, stefaren min skal kjøre meg ut med båten der jeg bodde før. Også skal jeg være der noen timer hos en som heter Marius, før han skal kjøre meg hjem igjen til byen med båten sin. Dermed skal jeg møte bestevenninnen min, Sara, som er på besøk fra Oslo. Og vi skal spise krabber med familien senere. Nam nam, ekte sørland.

Også en ting til før jeg må smelle igjen dataen å løpe avgårde som om jeg har en stor bjørn etter meg. Kom med noen gode blogger som har design hjelp, plis! Jeg vet om carolinebjerkan.blogg.no og benedictehh.blogg.no, men har dere noen andre på lur, kommenter jeg trenger det!

>> Jeg har tatt henna tatovering !

cimg4782Henna tatovering er jo bare en midlertidlig tattovering som varer i opptil en mnd. Men kult uansett, og jeg fikk det gratis! Jeg tok to stykker, men den ene tok jeg litt senere på kvelden, så har ikke bilde av den. Hvertfall, det er to poter povenfor brystet, som du kan se på bildet. Og den andre jeg tok, som jeg ikke har bilde av, er et hjerte med en "M" ved siden av, som står for Marius, altså kjæresten min. Og det var den jeg laget selv, den andre som du kan se på bilde, har bestevenninnen min laget. Hun er utrolig flink til sånt!SPØRSMÅL:
-Har du noen gang hatt henna tatovering, eller kanskje du har ekte, i så fall, hvordan da?
-Hva syns du om min?


PS; Den hennaen jeg har, er rødbrun, ikke svart. Dermed risikerer jeg ikke å få eksem, allergi og varige arr. -Det kommer av den svarte hennaen, som ikke er godkjent. Den opprinnelige hennatatoveringen, som har en rødbrun farge, er ufarlig (altså den jeg har). Det er den sorte hennatatoveringen du bør styre unna.

>> DAGENS OUTFIT -jeg har fått ny jakke, og nye sko!

HEI OG HOPP ALLE SAMMEN!

Jeg beklager at jeg ikke har vært noe flink til å oppdatere bloggen i det siste, men jeg har besøk fra Oslo, så to timer databruk på bloggen hver dag har jeg rett og slett ikke tid til. Men nå kommer en liten oppdatering med dagens outfit. Jeg har fått ny jakke og to par nye sko, jakken elsker jeg allerede. Den er så herlig, vindtett og vanntett og mange smarte og praktiske småting. Og ikke minst, fin, jeg liker den. punktum

Jakken er fra Helly Hansen. -999kr
De hvite skoene er fra Adidas. - før 750kr, nå 350kr.
Og de svarte skoene er puma. - før 900kr, nå 699kr.

Og alt fra bestemor og bestefar.  <3
Dagens outfit er egentlig ikke noe spessiell,
en helt vanlig ferskenfarget dongribukse fra cubus,
og en hvit singlet fra jc med hempsmykker fra en venninne.


cimg4740cimg4750
cimg4760
cimg4762

SPØRSMÅL:
-Er du mindre på datamaskinen i sommerferien, enn hva du er til vanlig?

>> Den lille jenta som ikke er så liten lenger, som fikk vennen sin tilbake.

Det var en gang en liten jente som bodde på et lite sted ute på kysten av Sørlandet. Hun hadde rødt hår, fregner og kanskje ikke så veldig mange venner. I hvertfall ikke når det kom til gutter, de var så si det stikk motsatte av hva man kan kalle venner, hvertfall etter min mening. Men en dag, skjedde det noe. Den lille jenta hadde fått seg en ny venn. Ikke bare en hvilken som helst venn, men en gutt, og kanksje mer enn en venn, en bestevenn, men ikke noe mer. Han var en av de faste hytteturistene i den lille skjærgårdskanten. Og bodde i den nærmeste hytta. Dermed var det ikke noe problem å løpe over et lite jorde og opp noen trapper. Og dermed var man der, på hytta, der han som skulle bli en av hennes bestevenner bodde.

Det gikk ikke lang tid før følelsen av å ha kjent hverandre i årvis kom, selv om sannheten kanskje bare var et par månder. Men tiden gikk, årene dro på seg, men en ting som ikke forandret seg,-vennskapet. Den lille jenta var stadig på besøk når de var på hytta, ja faktisk hver gang. De gjorde mye rart man ikke kan gjøre andre steder enn på landet. Den tingen som hvertfall aldri blir glemt, var når dem begge to besøkte et
hjemsøkt hus og det begynte å skje skummle ting, om det var tilfeldigheten eller gamle far som spilte et lite puss, for være opp til hver enkelt av dere.

Livet gikk videre, og barndommen ble stadig lengre vekk. Den lille jenta var plutselig ikke så liten lenger, og det var heller ikke han. Med tanke på at han faktisk var to år eldre enn henne. En dag, var ikke jenta som en gang alltid var der, der hun pleide. Hun og resten av familien hadde flyttet inn til byen. Vekk fra den lille sørlandspærla på landet og vekk fra han som lærte henne å stole på seg selv. Han som var en av hennes bestevenner. Og det viste seg å bli slik. Hun hadde verken nummeret hans eller noe annet. Den gangen var det aldri noe msn, facebook eller nettby. Og hva hadde hun trengt det for, så lenge hun bare kunne løpe over et lite jorde og opp noen trapper for å komme til han?


Men nå, de siste fire dagene har den lille jenta som kanskje ikke er så liten lenger, vært på besøk der hun en gang bodde, som hennes besteforeldre bor nå den dag i dag. Det var slettes ikke første gangen hun var der heller, men en forskjell denne gangen, var et flagg som var heist opp på hytta, der hun en gang hadde hatt noen av sine beste barndomsminner. Det gikk ikke lang tid før hun ringte et par av sine gode venner som bor i nærheten. De bestemte seg for å møte hverandre, og senere gikk de ned til sjøen, og ikke lenge etter fikk de se synet av en liten gummibåt som kom nærmere land.

Det var han. Det var virkelig ikke til å tro, etter så mange år. Den lille jenta som jeg en gang hadde vært våknet litt til live igjen, og etter litt om og men, gikk jeg bort til han. Han ble overrasket, men glad. Han smilte og skjønte med en gang at det var meg. Noe jeg var virkelig glad for, jeg hadde jo ingen anelse om hvordan han kom til å ta det. Men timene gikk og vi snakket mye, veldig mye. Gamle minner ble rippet opp igjen, og ikke minst vennskapet. Og jeg var oppe hos han i går, bare for å si hade før jeg nok en gang dro inn til byen, der jeg bor den dag i dag. Men av og til ønsker jeg at det ikke var slik. For det er virkelig enkelte ting jeg savner med å bo der jeg bodde før, som virkelig ikke kan oppleves der jeg bor nå. Men, jeg fikk vennen min tilbake, og senere i dag kommer han inn til byen for å møte meg og bestevenninnen min som er på besøk fra Oslo. Jeg gleder meg veldig, for det er koselig å være men han igjen. Etter så mange år og dager. Myten om at enkelte venner setter seg lengre inn i hjerte enn andre, kan jeg av alle hvertfall underskrive på at er sant.


BILDER FRA NÅR JEG VAR DER UTE;
cimg4694
kopi
cimg4692
kopi
cimg4684
cimg4725
cimg4699
kopi
cimg4713
kopi
cimg4726
kopi
cimg4682

SPØRSMÅL:
-Har du noen gang mistet en god venn?
-Har du noen gang mistet en god venn, og fått han/hun tilbake, noe du ikke hadde trodd?

(FORTELL NOEN VENNE-HISTORIER SOM KANSKJE IKKE ER SOM ALLE ANDRES. Jeg hadde jo ikke spurt om jeg ikke brydde meg)

>> En herlig natt hos kjæresten min

Hei alle sammen

Fra lørdag til søndag sov jeg hos kjæresten min, som kanksje noen av dere viste. Hvertfall, det var utrolig koselig, og jeg hadde det kjempe gøy! På lørdagen, når jeg kom til han, hadde jeg med litt goderti og brus til oss, og vi så film. Senere på dagen ringte en venn av Marius, og vi ble med han + to andre venninner av oss ut i båt. Det var også deLillos konsert ute i skjæra, og vi kjørte litt frem og tilbake der, men vi gikk ikke inn på selve konserten. Jeg trodde den var gratis, men det ble vist snudd fort på hode. Det gjorde egentlig ikke så mye uansett, for vi hadde det kjempe gøy ute i båt! Senere på kvelden var vi med en gjeng folk i byen, gjorde ikke stort, men koselig var det uansett.

På søndagen gjorde ikke jeg og kjæresten min stort, vi hadde ryddet og fikset litt på rommet hans, og senere så vi på en film og spiste opp restene av godteriet fra dagen før.

Bilder fra lørdagen, ikke så mange, men noen;
cimg4647
kopi
cimg4651cimg4660
kopi
cimg4654
kopi

Også en ting til kjære lesere, denne bloggen blir sannsynligvis ikke oppdatert før torsdagen. Jeg skal til besteforeldrene mine på landet, og jeg drar i kveld. Men jeg lover å komme tilbake med masse fine bilder til dere. Det er virkelig flott der ute på landet, rett ved sjøen og en stor hage full av naturens godsaker! Så gled dere til bilder.


SPØRSMÅL:
-Hva skal du denne uken mens jeg er på tur ute på landet?
- Og hvem er ditt idol, eller hvem ser du opp til?

>> DAGENS OUTFIT

cimg4634cimg4661Dagens outfit er utrolig kjedelig, rett og slett. Det blåser ute, er overskyet, sola skinner litt osv. Det er alt mulig vær på sørlandet, og drømmen min om sol og shorts ser ikke ut til å gå i oppfyllelse.

Siden outfiten muligens er litt kjedelig, flettet jeg en flette i håret, og jeg syns det ble litt søtt! Eller hva syns dere?

Hvertfall, dette er det jeg har på meg i dag, men nå må jeg løpe for å rekke bussen til kjæresten min og en rask tur innom butikken, jeg skal nemlig overraske han med litt godteri for kvelden, så kryss fingrene deres for meg at jeg rekker det. Vi blogges! Er det ikke det man sier?
bukse; bik bok
genser; marin alpin
singlett; jc

solbriller; hovefestivalen
øredobber; glitter

>> ops, tror jeg tok litt av med selvbruningsprayen?

cimg4624Jeg er sikker på at jeg sprayet meg 20 ganger i går, eller kanksje ikke så mye, men ikke bare en gang hvertfall! Og for drøyt en halvtime siden, våknet jeg til resultatene. Rødhette var plutselig ikke så bleik lenger. (Selvbruningsprayen jeg brukte, er den som er bilde av i det forje innlegget og du kan se hvordan jeg så ut lenger ned på bloggen)

Senere i dag drar jeg til kjæresten min, for å tilbringe natten der. Utover kvelden skal vi kanskje på deLillos konsert ute i skjærgården i byen han bor i, og byen jeg skal til. Eller så kommer vi til å tilbringe dagen hjemme hos han å ha en skikkelig kjærestekveld. Spise godteri, se på film og ligge å kose. Jeg gleder meg til å komme til han, for føler denne dagen her kommer til å bli skikkelig herlig!

SPØRSMÅL:
-Hva skal du i dag?

>> Selvbruning på timeplanen

selvheeeeNok en dag er grå på sørlandet, og uansett om det hadde vært sol, måtte jeg ha blitt hjemme, for jeg er nemlig barnevakt. Men i går var mamma veldig snill mot meg, og når vi var på butikken, lot hun meg få så si hva enn jeg pekte på. Bla. et blad, og i det leste jeg "15 tips til hva man kan gjøre i sommer på regnværsdager". Og hva passer vel bedre akkurat nå? Jeg slang meg på et av punktene, som var selvbruning til sola er på plass igjen. For bare håpe det funker, for det funket virkelig på bestevenninna mi. Selv om hun kanskje ble litt sjollete og litt orange, så sier jeg "heller orange enn bleik som en fis". Grunnen til at hun muligens ble så sjollete, var fordi hun la seg ikke så lenge etter. Men en annen venninne av meg som brukte akkurat den samme, ble utrolig brun og fin. så, for bare se hvordan det går med meg. 

Vel, jeg har ikke så heftig mye peiling på selvbruning, jeg sprayer rett og slett bare på, og håper på å se ut som en liten sjokolade etterpå. Egentlig vet jeg at dette er høyest usannsynelig, så hvis dere lesere har noen tips på hjertet som dere vil dele, gjør gjerne det.

SPØRSMÅL:
-Har du noen gang prøvd selvbruning?
-Hva syns du om selvbruning?

>> JEG KOM INN PÅ FØRSTEVALGET MITT! -gjorde du?

HEI OG HOPP UTEN STOPP!

Jeg jubler av glede og hopper nærmest i taket! Det ser ut til at fremtiden min kan fortsette som planlakt. Jeg kom nemlig inn på førstevalget mitt på videregående, nemlig restaurant og matfag! Jeg hadde mine tvil, selv om de fleste andre sa at jeg ikke måtte bekymre meg, og at jeg kom til å komme inn. Og det så ut til at de hadde rett. Det eneste jeg gruer meg til, er å gå hjemmefra klokka seks på morningen og kjøre buss i over en time for å komme dit. Men som jeg og enkelte andre sier, er det noe man virkelig brenner for, så gjør man det. Og det er ingenting annet her i verden jeg vil bli, enn kokk.
800pxarendalutsikt02
Utsikten fra det jeg nå kan kalle skolen min. Den ligger midt i byen. Og rett under på bilde du kan se over, ligger McDonalds. Herlig, jeg kommer til å bli en liten bolle om kantinepengene mine skal brukes der hele tiden.

SPØRSMÅL;
-Kom du inn på førstevalget ditt, i så fall hva skal du gå?
-Eller kanksje det var andre året du skulle inn på, kom du inn?

>> Hyttetur i skogen i to døgn, uten strøm, vann eller så si dekning.

Hei alle sammen!

Kanskje noen er litt nysgjerrige på hvorfor jeg ikke har blogget på en god stund? Vel, grunnen er god. Jeg har nemlig befunnet meg 3-4 timer hjemmefra, på en hytte inne i skogen i Kongsmo uten for Kristiandsand, med verken innlakt vann, do, strøm og så si ingen dekning. Jeg har vært borte fra nåtidens teknologi, bilsus og annet bråk som ikke er uvanlig i disse dager. Ikke nok med det, men jeg fikk dele disse dagene med bestevenninnen min, Malin. Det var selvfølgelig ikke bare oss, men også bestefaren hennes, storesøsteren + jentungene hennes på 5mnd og 2år. Og en veninne av søsteren.

Vi brukte tiden på hytta til bla. kanopadling, bading, båttur, utforsking av beverhytte, turer, skyting med luftgevær, jaging av sauer og kuer. Og vi kalte på elgen i sikkert en time mens vi satt stille og rolig i kanoen på et vann ved hytta. Ikke nok med det, men når kvelden kom, samlet de eldre jentene seg (altså, Malin, meg, søsteren og veninnen hennes) og var klare til spill og tømming av hyttas godtelager. Jeg er sikker på at jeg aldri kommer til å glemme den hytteturen! Og om noen spør meg en annen gang i livet om jeg vil være med opp dit, sier jeg gladlig ja!

Det ble også mye knipsing av bilder der oppe! Tiltross for at det faktisk ikke var strøm der, fikk jeg ladet kameraet på en landhandel 15 minutter unna hytta. Dermed var dagen reddet, og jeg har bilder fra alle dagene. Dere kan se et lite utvalg under.

cimg4393
kopi
cimg4397
kopi
cimg4401
kopi
cimg4403
kopi
cimg4407
kopi
cimg4409
kopi
cimg4416
kopi
cimg4420
kopi
cimg4423
kopi
cimg4426
kopi
cimg4434
cimg4433
cimg4438
kopi
cimg4440
kopi
cimg4442
kopi
cimg4446
kopi
cimg4458
kopi
cimg4465
kopi
cimg4459
kopi
cimg4453
cimg4469
kopi
cimg4473
kopi
cimg4476
kopi
cimg4497
kopi
cimg4499
kopi
cimg4504
kopi
cimg4511
kopi
cimg4515
kopi
cimg4526
kopi
cimg4530
kopi
cimg4545
kopi
cimg4547
kopi
cimg4540
kopi
cimg4548
kopi
cimg4551
kopi
cimg4554
kopi
cimg4563
kopi
cimg4573
cimg4591
kopi
cimg4590
kopi
cimg4601
kopi
cimg4607

SPØRSMÅL;

-Kunne du noen gang "overlevd" på den hytta uten strøm, innedo, dekning osv?
-Har du hytte et sted, i så fall hvor?

>> dagens sommer'outfit

gris

>> sørlandet, sol og sommer

Ja, de tre herlige ordene sørland, sol og sommer, fikk jeg virkelig smake på i går. Akkurat for tiden er det noen slektninger fra Oslo på besøk nedover i den herlige sommerbyen, Risør. Det er veldig sjeldent jeg ser dem, kanskje en, hvis ikke to ganger i året, men ikke noe mer enn det. Dermed var jeg med dem i går, men mest Andrè som er like gammel som meg. Ellers var vi med  foreldrene og lillesøstra ute i skjæra. Jeg syns det var veldig koselig, men Andrè sin mening tror jeg ikke at jeg skal si noe om.

Senere på dagen dro vi ned til byen for å møte noen veninner av meg. Andrè som stakkars aldri har møtt noen av vennene mine her, fikk sjangsen i går. Men det er en ting med Andrè, han kan være litt femi. Så dermed bestemte vi oss for å leke at han var homo i hele går når han møtte vennene mine. Eller, han trengte ikke "leke" så mye ble vi enige om. Så beklager hvis noen ble skuffet nå, men homovennen min er bare fake.

Her kommer bilder fra i går når vi var i skjæra:
cimg4332
cimg4341
cimg4336
cimg4362
cimg4359


-HVA ER DET BESTE DU VET MED SOMMEREN?

Det beste jeg vet er nok at det er varmt ute, faktisk.

>> Gårsdagen i bilder

Hei alle herlige blogglesere!

I går var det en herlig dag! Solen skinte, himmelen var blå, jeg fikk is og ikke minst, jeg var med noe av det kjæreste jeg har, nemlig gutten min. Med en gang på dagen var jeg hos han, og senere dro vi opp til en venn av oss, som også er kjæresten til bestevenninnen min. Der var også henne + et kjærestepar til.

Utover dagen bestemte vi oss for å dra ut i skjæra å nyte det herlige været, noe vi også gjorde! Jeg og bestevenninnen min, Malin, var så kule, at vi til og med tok et bad! Noe som var utrolig herlig. Senere utover kvelden dro vi hjem til kjæresten til bestevenninnen min igjen, og der ble vi utover natten. Noe vi bla. gjorde der, var å bade i bobblebadet hans! Noe jeg hadde hatt lyst til utrolig lenge. Og ikke nok med det, men jeg fikk gjøre det med kjæresten min. 

Her kommer gårsdagen i bilder;
cimg4276cimg4277
cimg4280
cimg4290
cimg4291
cimg4282
cimg4304
cimg4303
cimg4309

-HVA GLEDER DU DEG MEST TIL I SOMMER? 
(skal du noe spessielt, kanskje til italia, london, eller norge rundt, eller kanskje bare på badetur med din bestevenninne, eller hva med en ustoppelig shoppingtur?)

>> DAGENS OUTFIT

Hei alle sammen! Akkurat nå stresser jeg i vei med å få lastet opp dagens outfit før jeg må løpe av gårde for å rekke bussen, som jeg skal ta til kjæresten min. Jeg kommer til å tilbringe resten av dagen hos han, og mest sannsynlig skal vi ta en liten badetur! Jeg har med kameraet mitt, så skal prøve å få knipset noen bilder! Outfiten ser kanskje litt varm ut med tanke på været, for her er det virkelig varmt! Men jeg er skikkelig solbrent på ryggen, så tilfelle jeg ikke kommer til å tåle dagens hetetåkter, må jeg ha den til å dekke over ryggen min. + at det blir kvelden en gang, og da kan det kanskje være kjekt å ha en liten jakke! Og den er jo søt +at den står til anntrekket, eller hva? 
100casio
 HVA SKAL DERE I DAG? OG HVA SYNS DU OM OUTFITEN? toppen/kjolen er ny.
KATRINE PEDERSEN:

KATRINE PEDERSEN:

18, Risør

Hei! Mitt navn er Katrine, og velkommen til bloggen min. Jeg blogger om det meste, slik som; hverdagen min, egne meninger og litt annet forskjellig. Det er rett og slett bare å holde seg oppdatert! Jeg deler også ganske mye om meg selv på bloggen, noe du vil skjønne hvis du følger den over tid. Hvis du har spørsmål kan du enten stille meg det i kommentarfeltet, eller du kan ta kontakt på nettby@katrine93. -over og ut, peace. leser denne bloggen nå :) ____________________________________ Kopiering av identitet kan i værstefall bli politianmeldt. Setter pris på om dere ikke kopierer innleggene mine. Men å kopiere et innlegg og å gi inspirasjon er to forskjellige ting. Blir bare glad om jeg får til noe sånt! Og legg meg gjerne til som venn når du først er inne å titter, så kanskje det ikke blir siste gangen? mvh. Katrine.

Kategorier

Arkiv

hits